ΔΙΕΘΝΗ

Ούτε και ένα εύστοχο οι Βαυαροί...

Ούτε και ένα εύστοχο οι Βαυαροί...

Η Μπάγερν έχασε την ευκαιρία για ένα ιστορικό τρεμπλ, αποκλείστηκε από τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας στα πέναλτι από την Ντόρτμουντ (1-1, 0-2) με τους Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο να γλιστρούν στις εκτελέσεις τους, τον Νόιερ να σημαδεύει το δοκάρι και τον Γκέτσε να νικιέται από τον Λάνγκερακ!

Ξεκίνησε, παίζοντας κρίκετ και ράγκμπι και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας, πολύ απλά διότι είχε ξεπεράσει το 1,90 σε μπόι και παραήταν ψηλός και λιγνός για τα άλλα δύο σπορ. Το 2010 τα λαγωνικά της Ντόρτμουντ τον ανακάλυψαν κάπου στην Αυστραλία και ο Μιτς Λάνγκερακ από το πουθενά έγινε το Νο.2 στην θέση του τερματοφύλακα στην Μπορούσια. Συμπτωματικά πήρε την πρώτη κρυάδα στις 26 Φεβρουαρίου του 2011, στην «Αλιάντς Αρένα», όταν με κρύο αίμα βοήθησε την Ντόρτμουντ να περάσει νικηφόρα με 1-3. 

Τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες μετά, ο 27χρονος Αυστραλός τερματοφύλακας με τις μόλις 27 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια της Ντόρτμουντ ήρθε από το πουθενά και έγινε ο ήρωας της πρόκρισης για τον τελικό κυπέλλου Γερμανίας, μες την «Αλιάντς Αρένα» επί της Μπάγερν! Ο Μιτς Λάνγκερακ κατάφερε να μην δεχθεί γκολ σε τέσσερις εκτελέσεις πέναλτι παικτών της Μπάγερν και έγινε ο ήρωας της πρόκρισης στον τελικό της 30ης Μαΐου, όπου η Ντόρτμουντ θα βρει στο Βερολίνο μία εκ των Βόλφσμπουργκ ή Αρμίνια Μπίλεφελντ. 

Για να συμβεί αυτό συνέβησαν βέβαια ανεπανάληπτα πράγματα. Ο Λαμ και ο Τσάμπι Αλόνσο γλίστρησαν (!) στις δικές τους εκτελέσεις κι έστειλαν την μπάλα άουτ, ο Αυστραλός «ψάρεψε» τον Γκέτσε, ενώ ο Νόιερ στην τελευταία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με την Ντόρτμουντ να προκρίνεται με 2-0 (κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν 1-1) μέσα στο σπίτι της μισητής της αντιπάλου, που έχασε την ευκαιρία για ένα ιστορικό τρεμπλ.

Πιο πολύ κι από την χαμένη ευκαιρία για τρεμπλ, αυτό που πείραξε πιο πολύ τους Βαυαρούς ήταν ο νέος τραυματισμός του Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός εξτρέμ, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό και μπήκε αλλαγή στο 68ο λεπτό αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τράβηγμα και δάκρυα στα μάτια ένα τέταρτο αργότερα και η συμμετοχή του στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κρέμεται σε μία κλωστή. 

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Γερμανίας, το γερμανικό klassiker είχε κάτι από τα παλιά, αφού η Μππορούσια ήταν άκρως ανταγωνιστική, ειδικά από το 60ο λεπτό και μετά. Οι Βαυαροί που είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν με γκολ του πρώην Βεστφαλού, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (29’), φωνάζουν δικαιολογημένα για πέναλτι σε χέρι του Χούμελς, όμως σταδιακά άρχισαν να χάνουν μέτρα στο γήπεδο. Η Ντόρτμουντ βγήκε μπροστά, ισοφάρισε με τον Ομπαμεγιάνγκ (75’) και δικαιούνταν κάτι περισσότερο από την κανονική διάρκεια όμως σε δύο περιπτώσεις ο Νόιερ είπε «όχι» σε καθαρές φάσεις από Ρόις και Μχιταριάν. 

Η αποβολή του Καμπλ (108’) αύξησε την πίεση από πλευράς Μπάγερν, όμως παρά τις πολλές ευκαιρίες στην παράταση, ο Λάνγκερακ ήταν ανίκητος, κράτησε το 1-1 και έστειλε τον ημιτελικό στα πέναλτι, όπου ουδείς Βαυαρός μπόρεσε να βρει δίχτυα, κάτι που έστειλε την Ντόρτμουντ στον τελικό, με τους παίκτες της να θέλουν να κάνουν ένα αποχαιρετιστήριο δώρο στον Γιούργκεν Κλοπ.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Λαμ    άουτ
Γκιντογάν    0-1
Τσάμπι Αλόνσο    άουτ
Κελ 0-2
Γκέτσε    απόκρουση Λάνγκερακ
Χούμελς    απόκρουση Νόιερ
Νόιερ    δοκάρι

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top