ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προδρόμου εναντίον γυναικών - Αντιπαράθεση για απουσία γυναικών από συμβ. Επιτροπή για Πολιτισμό - 'Δε θα ήμουν βουλευτής...'

Προδρόμου εναντίον γυναικών - Αντιπαράθεση για απουσία γυναικών από συμβ. Επιτροπή για Πολιτισμό - 'Δε θα ήμουν βουλευτής...'

Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του αρμόδιου Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με γυναίκες βουλευτές, αλλά και έναν ευρύτερο κόσμο που επιδιώκει την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε δημόσια αξιώματα, λόγω της περιβόητης «λίστας».

Η εν λόγω αντιπαράθεση έρχεται σε συνέχεια του διορισμού εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, μιας συμβουλευτικής επιτροπής η οποία θα έχει έναν συμβουλευτικό ρόλο σε σχέση με θέματα πολιτισμού, ενόψει και της επικείμενης οργάνωσης ενός Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Στην εν λόγω λίστα που δημοσιεύτηκε και αφορά τα μέλη της προαναφερθείσας επιτροπής, περιέχονται 15 άνδρες και μόλις μια γυναίκα.

Ελένη Μαύρου: Δεν είναι κάτι που προέκυψε τυχαία

Με παρέμβασή της στο Κρατικό Ραδιόφωνο η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ κ. Ελένη Μαύρου, επισήμανε πως αυτό γίνεται και «σε ένα χώρο με δεκάδες αξιόλογες γυναίκες, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που ξεχωρίζουν με το έργο και τις γνώσεις τους», στηλιτευοντας με αυτό τον τρόπο την απάντηση του υπουργού για την επιλογή που έγινε.

Επιπρόσθετα, η κ. Μαύρου ανέφερε πως υπάρχουν και άλλα κενά στην σύνθεση της επιτροπής, αλλά «αυτό που βγάζει μάτι αφορά τις γυναίκες και την αναγνώριση του έργου και του ρόλου που διαδραματίζουν».

Μιλώντας για τα άλλα κενά που εντοπίζονται, είπε ότι απουσιάζουν άτομα από τις διάφορες κοινότητες της Κύπρου, από συγκεκριμένους τομείς του πολιτισμού κ.α. «Είναι πρόβλημα αντίληψης πλέον και πρόβλημα υποτίμησης των γυναικών και όχι κάτι που προέκυψε τυχαία», κατέληξε.

Αννίτα Δημητρίου: Τα ίδια τα μέλη να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις της Αννίτας Δημητρίου, βουλεύτριας του ΔΗΣΥ.

Όπως ανέφερε, η «απάντηση του Υπουργείου είναι χειρότερη από την απόφαση», ενώ τόνισε πως «δεν είναι κακό να παραδεχθούμε ότι πραγματικά κάναμε λάθος και να προωθήσουμε έτσι και μια ωραία συζήτηση για το θέμα».

«Τα ίδια τα μέλη πρέπει να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους», πρόσθεσε η κ. Δημητρίου.

Μιλώντας για το τι πρέπει να γίνει, αναφέρθηκε σε μέτρα που θα είναι και συγκεκριμένα και αποτελεσματικά, κάνοντας λόγο για ποσόστωση ως ένα «αναγκαίο δίαυλο». «Δεν θα ήμουν βουλευτής εάν δεν υπήρχε η ποσόστωση στον ΔΗΣΥ», ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top