ΚΥΠΡΟΣ

«Γκολ στο πιάτο»... και αγωνιστικό

«Γκολ στο πιάτο»... και αγωνιστικό

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε το πρωί της Πέμπτης στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ η διοίκηση της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ όπου παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του εγχειριδίου διατροφής «Γκολ στο πιάτο». Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη μίλησαν η διατροφολόγος του ΑΠΟΕΛ, Νικολέτα Μιχαηλίδου, όπου επισήμανε «Βλέποντας τη μεγάλη επιτυχία και απήχηση που είχε η πρώτη έκδοση του ¨Γκολ στο Πιάτο¨ αλλά και την αύξηση της παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια αποφασίσαμε την επανέκδοση αυτού του βιβλίου. Οι καινοτομίες και οι αλλαγές είναι ότι περιέχει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή αλλά και την αθλητική διατροφή. Η διατροφή θεωρείται ένας τομέας που υπάρχουν πάρα πολλές παραπληροφορήσεις, μύθοι και ανακρίβειες έτσι προσπαθήσαμε να δείξουμε τί είναι αλήθεια και τί ψέματα. Έχουμε επίσης χαιρετισμό της διατροφολόγου της Μπαρτσελόνα που συναντήσαμε στη Βαρκελώνη. Υπάρχουν κάποιες καινούριες συνταγές. Οι ποδοσφαιριστές μας εξηγούν γιατί τρώνε σωστά και πως επηρεάζει αυτό την απόδοσή τους».

Ο γιατρός του ΑΠΟΕΛ, Κώστας Σχίζας, υπογράμμισε «Παρότι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι θεμέλιος λίθος για τη διασφάλιση υγείας και καλής απόδοσης, δυστυχώς, κυκλοφορούν στην Κύπρο πολυάριθμα σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται βελτίωση υγείας και αύξηση απόδοσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν δίνουν αυτά που αναγράφονται στην ετικέτα. Για αυτό από μικρή ηλικία πρέπει τα παιδιά να τρέφονται σωστά με ισορροπημένη διατροφή και να αποφεύγουν την παχυσαρκία. Θα σταθώ σε κάτι σημαντικό, δυστυχώς στα σκευάσματα στην ετικέτα δεν αναγράφεται πολλές φορές το τί εμπεριέχεται στο σκεύασμα. Μπορεί να περιέχει εφεδρίνη, μολυσμένες ουσίες κι αναβολικές, που δεν γνωρίζουν τα παιδιά. Γνωρίζοντας από το κέντρο αθλητικών ερευνών, αρκετά παιδιά στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό οι γονείς πρέπει να προσέχουν».

Το λόγο είχαν, επίσης, ο Γιώργος Σταμάτη, ο οποίος ανέφερε «Η έκδοση αποτελεί πρωτοβουλία της διατροφολόγου μας Νικολέτας Μιχαηλίδου και τη στηρίξαμε αφού πρόκειται για μια ευαίσθητη δουλειά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Μέσα από αυτή την έκδοση δίνεται με έναν κατανοητό και ευχάριστο τρόπο η εφαρμογή της υγιεινής διατροφής στα παιδιά της Κύπρου», καθώς και από το Υπουργείο Υγείας η κυρία Μαρκίδου η οποία εκπροσώπησε τον έντιμο Υπουργό Φίλιππο Πατσαλή όπου μετέφερε τους θερμούς του χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ΑΠΟΕΛ προσθέτοντας «Η σωστή διατροφή βοηθά στην πρόληψη όλων των ασθενειών που ταλανίζουν την κοινωνία. Οι καλές συνήθειες πρέπει να αρχίζουν από νωρίς στη ζωή μας. Αν τα παιδιά μάθουν από νωρίς θα έχουμε μελλοντικά ένα κράτος με υγιείς ενήλικες. Τα παιδιά χρειάζονται πρότυπα και τα πρότυπα που παίρνουν από τον αθλητισμό είναι πολύ σημαντικά. Για αυτό συγχαίρουμε τον ΑΠΟΕΛ για αυτή του την προσπάθεια. Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει πάντα τέτοιες ενέργειες».

Η Κάλλη Χ¨ Ιωσήφ από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρατήρησε  «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω την καινοτόμο και έξοχη προσπάθεια της εταιρείας ΑΠΟΕΛ να επικοινωνήσει με τους νέους με έναν ευχάριστο τρόπο ώστε να δώσει το μήνυμα ότι η άθληση και η σωστή διατροφή πρέπει να είναι τρόπος ζωής. Όσο αναγκαίο είναι το γκολ σε έναν αγώνα τόσο είναι και ένα γκολ στη σωστή διατροφή. Το ¨Γκολ στο πιάτο¨ δίνει το έναυσμα για την ενασχόληση με τον αθλητισμό. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

Ακολούθως, μίλησε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόρστεν Φινκ, ο οποίος υπογράμμισε «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε αυτό το βιβλίο. Πιστεύω πολύ στη σωστή διατροφή, είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να τρώει σωστά αλλά και το πότε τρώει. Έχω δύο παιδιά στο σχολείο, τρώνε στις 12 και θέλω να ξέρω πόσο και τί τρώνε. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία της εταιρείας είναι πάρα πολύ καλή και θα ωφεληθούν τα παιδιά από αυτό το βιβλιαράκι».

Κληθείς να αναφερθεί στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γερμανός κόουτς επισήμανε «Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα, έχουμε ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Διεκδικούμε δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ και τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο να μας στηρίξει. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να τα καταφέρνουν να παίζουν σε τρεις διοργανώσεις και να βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα και στον τελικό κυπέλλου».  Αναφερόμενος στον «κίτρινο πυρετό» που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είπε «Το πρόβλημα με τις κίτρινες κάρτες δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι με την Ομόνοια, πολύ σημαντικό παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε. Η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο με την Ανόρθωση με κάνει να είμαι πολύ θετικός για το τί θα δούμε σε αυτό το παιχνίδι» ενώ ερωτηθείς για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό όπου πιθανότατα θα καθορίσει το φετινό πρωταθλητή σχολίασε «Κοιτάζουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι με την Ομόνοια. Ο Απόλλωνας είναι σε δύο παιχνίδια. Για μας το παιχνίδι με την Ομόνοια είναι ένας τελικός και αυτό είναι που θα στοχεύσουμε, να πάρουμε τη νίκη»

Από πλευράς παικτών του ΑΠΟΕΛ μίλησε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ο οποίος τόνισε «Είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές από την πρώτη μέρα που έρχονται στον Αρχάγγελο αντιλαμβάνονται τους στόχους της ομάδας. Θεωρώ ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ζουν και αναπνέουν για το παιχνίδι του Σαββάτου. Πρώτα για αυτό και όχι για οποιοδήποτε άλλο. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι αυτή η ομάδα έχει τα αποθέματα και τις ψυχικές δυνάμεις, τη δυναμική και τον χαρακτήρα σε τέτοιου είδους παιχνίδια πάντα να βγαίνει μπροστά, να δείχνει καλό πρόσωπο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να φτάσουμε στη νίκη.   Εγώ αυτό που κάνω σαν αθλητής, σαν άνθρωπος και παίκτης του ΑΠΟΕΛ είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να μπορώ να αποδώσω στο μέγιστο. Κάποιες φορές αυτό θα φανεί στο γήπεδο κάποιες φορές όχι. Μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό μου νιώθω πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, νιώθω δυνατός και ότι μπορώ να κάνω αυτό που θέλω στην ομάδα και να έχω την τύχη κάποιοι να είναι μέσα στις φάσεις και να φαίνονται αυτά που κάνω για την ομάδα.   Χρειαζόμαστε γεμάτο στάδιο. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους, και όχι τους οπαδούς, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά και θυμάστε και εσείς πόσος κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα στα παιχνίδια της Τρίτης και της Τετάρτης των 9:45, με άλλη διάθεση και άλλη υποστήριξη. Δεν καλούμε τον κόσμο με το συναίσθημα το οπαδικό. Θέλουμε καλούς φιλάθλους, να είναι κοντά στην ομάδα. Θυμάμαι παιχνίδια άλλες χρονιές που ήταν δίπλα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές αυτό που θα εισπράξουν θα δώσουν πίσω».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top