ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία : Έκρηξη σε θάλαμο αποσυμπίεσης σε νοσοκομείο για κορωνοϊό

Ρωσία : Έκρηξη σε θάλαμο αποσυμπίεσης σε νοσοκομείο για κορωνοϊό

Ένας θάλαμος αποσυμπίεσης, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο για να επιταχύνεται η ίαση ασθενών, εξερράγη σε νοσοκομείο της πόλης Τσελιάμπινσκ, στα νότια Ουράλια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σπάσουν τα τζάμια ενός γειτονικού κτιρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης καταστροφών της Ρωσίας, εξερράγη ένας «θάλαμος οξυγόνου» σε έναν κοιτώνα που είχε μετατραπεί προσωρινά σε νοσοκομείο, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Δείτε το video εδώ

Εκκενώθηκε το κτίριο

Το κτίριο εκκενώθηκε και οι 158 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν θύματα λόγω της πυρκαγιάς που ακολούθησε. Ο κυβερνήτης του Τσελιάμπινσκ, Αλεξέι Τέσκλερ διέψευσε εξάλλου τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι δύο ασθενείς σκοτώθηκαν, λέγοντας ότι οι άνθρωποι είχαν πεθάνει πριν σημειωθεί η έκρηξη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Εξάλλου, χρειάστηκε επίσης να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τουλάχιστον 20 ένοικοι ενός γειτονικού, πολυώροφου κτιρίου, επειδή από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα στη Ρωσία λόγω δυσλειτουργίας ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού. Τον Μάιο, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην εντατική μονάδα ενός νοσοκομείου της Αγίας Πετρούπολης πέθαναν πέντε ασθενείς με Covid-19.

Ο Γιούρι Μπουρένκο, ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, είπε ότι ο θάλαμος αποσυμπίεσης ήταν καινούριος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως είχε γίνει κάποιο λάθος στον τρόπο σύνδεσής του. «Τοποθετήθηκε πριν από μερικές ημέρες και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σήμερα», είπε. Ο κυβερνήτης Τέσκλερ διέταξε να γίνει επιθεώρηση σε όλα τα καινούρια μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην οξυγονοθεραπεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top