ΚΥΠΡΟΣ: Στο κελί για χρόνια 44χρονος – «Την πάτησε» για υπόθεση παράνομου παιδικού υλικού

ΚΥΠΡΟΣ: Στο κελί για χρόνια 44χρονος – «Την πάτησε» για υπόθεση παράνομου παιδικού υλικού

Ποινή φυλάκισης διάρκειας τεσσάρων χρόνων επέβαλε σήμερα σε 44χρονο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, κατά την εκδίκαση υπόθεσης κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε το Δεκέμβριο, 2014, μετά από σχετική πληροφορία, που λήφθηκε από την EUROPOL, ότι συγκεκριμένος υπολογιστής, στην Κύπρο, ανέβασε στο διαδίκτυο, σε 18 περιπτώσεις, αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από εξετάσεις του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου μέσω αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, στις 2 Ιανουαρίου, 2015, μέλη του Γραφείου, διενήργησαν έρευνα στα γραφεία εταιρίας, στην Λάρνακα, στην παρουσία του ιδιοκτήτη της και του 44χρονου, ο οποίος εργαζόταν στην εν λόγω εταιρία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σε έλεγχο που έγινε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, εντοπίστηκαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο 44χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Άλλος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής παραλήφθηκε στη συνέχεια από την οικία του, ως τεκμήριο, (Το Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 1, ημερομηνίας 03/01/2015, είναι σχετικό).

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην καταχώρηση για εκδίκαση της υπόθεσης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Αφού το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 44χρονο για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, επέβαλε σε αυτόν, ποινή φυλάκισης για περίοδο τεσσάρων χρόνων.

               

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ

Live: Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE