ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαφοροποιημένο το σχέδιο χορηγιών του 2021 για ηλιακά συστήματα

Διαφοροποιημένο το σχέδιο χορηγιών του 2021 για ηλιακά συστήματα

Αλλαγές στις πρόνοιες του Σχεδίου χορηγιών για την εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού σε οικίες, προωθεί το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του σε ό,τι αφορά την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, επιδίωξη του Υπουργείου είναι όπως το Σχέδιο επαναπροκηρυχθεί το 2021, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο προϋπολογισμός του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ, από τον οποίο απορρέουν οι σχετικές πιστώσεις.

Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούνται είναι το Σχέδιο να καλύπτει μόνο εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων οι οποίες θα πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους εγκαταστάτες.
 
Το Υπουργείο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες που δεν έχουν εγγραφεί στο υπό αναφορά Μητρώο, όπως προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες εγγραφής τους.
 
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους εξουσιοδοτημένους φορείς κατάρτισης και εξεταστικούς οργανισμούς και τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ενέργειας: https://energy.gov.cy.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top