ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις Επαγγελματιών: Θυσιάζουμε τον Νοέμβρη για να κάνουμε restart τον Δεκέμβρη - Η σεζόν χάθηκε - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδράσεις Επαγγελματιών:  Θυσιάζουμε τον Νοέμβρη για να κάνουμε restart τον Δεκέμβρη - Η σεζόν χάθηκε - ΒΙΝΤΕΟ

Απο την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δυο επαρχίες Λεμεσός και Πάφος κλείνουν με lockdown.

 

Οι αντιδράσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων το βράδυ της Τετάρτης ήταν ποικίλες. Το θετικό φαίνεται να είναι ότι ολοι οι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του ιου και πως χρειάζεται δραστικά μέτρα ώστε να αποδυναμωθεί η διασπορά όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε να μπορεί να γίνει ενα restart στην οικονομία. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο του Αlpha το βράδυ της Τετάρτης ένας ιδιοκτήτης χώρου εστίασης στη Λεμεσό , πρέπει να θυσιάσουν τον Νοέμβριο ώστε να επανεκκινήσουν τον Δεκέμβριο που είναι σημαντικός μήνας για την αγορά και οικονομία.

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Μ.Αντωνίου, ο Φ.Λεβέντης και η Γ.Καπάρή μίλησαν για το πως επηρεάζονται οι κλάδοι τους

Αρχικά ο Μάριος Αντωνίου, γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου ανέφερε ότι τα μέτρα είναι πάρα πολύ σκληρά για Λεμεσό και για Πάφο.  "Ευχόμαστε πραγματικά αυτά τα μέτρα να αποδώσουν και να δούμε την επιδημιολογική μας εικόνα να καλυτερεύσει".

Τόνισε πως αν αυτά τα μέτρα συνεχιστούν και κατά το μήνα Δεκέμβρη που είναι και ο πιο εμπορικός μας μήνας,  και σε αυτόν το μήνα "εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας για τις χριστουγεννιατές αγορές των καταναλωτών, αντιλαμβάνεστε θα είναι καταστροφή".

Απο την άλλη ο ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης έχει αντίθετη άποψη καθώς θεωρεί οτι η χώροι εστίασης δεν έπρεπε να κλείσουν καθώς οπως ανέφερε δεν οι χώροι εστίασης δεν αποτελούν τη μέγιστη εστία διασποράς του ιού.

Ωστόσο αντιλαμβάνεται πως η επιδημία είναι πιο σημαντική και αναφέρει χαρακτηριστικά "Δεν έχουμε επιλογή, αυτό που αναμένουμε ότι αυτά τα μέτρα θα συνοδεύονται με γενναία ουσιαστικά οικονομικά μέτρα, τα οποία πέραν της αποφόρτισης του κομματιού των εργαζομένων, θα πρέπει σίγουρα να διασκεδάζονται στο μέγιστο βαθμό οι ανησυχίες των επιχειρηματιών ως προς τα λειτουργικά τους έξοδα."

 Τέλος η Γιώτα Καπαρή εκ μέρους του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμου και Εκδηλώσεων ανέφερε πως για τους επαγγελματίες του χώρου της η σεζόν έχει χαθεί έτσι και αλλιώς αρα  "Θα σεβαστούμε απόλυτα όλα τα μέτρα και όλα τα διατάγματα. Έχουμε αποδεκτεί πλέον ότι εκλείσαμε."

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top