ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μεξικό: Περισσότεροι από 97.000 νεκροί από κορωνοϊό

Μεξικό: Περισσότεροι από 97.000 νεκροί από κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/11 ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.658 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 ενώ ακόμη 626 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 97.056 νεκρούς επί συνόλου 991.835 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Όμως, με βάση δηλώσεις που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης, ιδίως ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στην πραγματικότητα ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει προ πολλού τους εκατό χιλιάδες, ενώ οι μολύνσεις είναι ήδη πολύ περισσότερες από ένα εκατομμύριο. Ο Λόπες-Γκατέλ έχει πει επανειλημμένα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, καθώς τα τεστ που γίνονται είναι συγκριτικά λίγα, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ βαρύτερος, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από τον επίσημο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top