ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Μαραγκού: 'Είναι ώρα μηδέν- Oι Τούρκοι θέλουν την Αμμόχωστο ας μην τους την παραδώσουμε - Κατοχυρώνουμε τις περιουσίες μας'

Α.Μαραγκού: 'Είναι ώρα μηδέν- Oι Τούρκοι θέλουν την Αμμόχωστο ας μην τους την παραδώσουμε - Κατοχυρώνουμε τις περιουσίες μας'

Κραυγή αγωνίας και θυμού απο την Άννα Μαραγκού , Βαρωσιώτισσα αρχαιολόγο και ιστορικό τέχνης. Κραυγή για τα σχέδια Ερντογάν και τις περιουσίες των Αμμοχωστιανών.

Η κ.Μαραγκού μίλησε στο τρίτο του ΡΙΚ για την αγανάκτηση της, στην αδράνεια της Κυβέρνησης να κάνει κάτι και να μην χαθεί η Αμμόχωστος.

Οπως ανέφερε έδω και τρία χρόνια γνώριζαν για τα σχέδια των Τούρκων για την Αμμόχωστο, τους τα είχαν πει οπως ισχυρίζεται οι Τουρκοκύπριοι.

Η κ.Μαραγκού καλεί όλους τους Αμμοχωστιανούς οπως επικαιροποιήσουν τις περιούσίες τους, να μην τις πουλήσουν , να τις κρατήσουν "Είναι ώρα μηδέν, οι Τούρκοι θέλουν την Αμμόχωστο , όλο το παραλιακό μέτωπο, το έχουν αποδείξει, ας μην τους την παραδώσουμε. Να φροντίσουμε να κρατήσουμε τις περιουσίες μας να τις επικαιροποιήσουμε.Να μην τις πουλήσουμε"

Απο την άλλη τόνισε την σημασία της βοήθειας που χρειάζονται " Χρειαζόμαστε την βοήθεια του κτηματολογίου για να γίνει κατί τέτοιο και θέλουμε οι τιμές εκτίμησεις των περιουσιών να μην είναι αυτή που εκείνοι θέλουν με τις τιμές του τότε αλλά η δική μας εκτίμηση στο σήμερα"

Η δημιουργία μίας Ομάδας Δράσης εντός του Δήμου Αμμοχώστου που θα φέρει σε πέρας την καταγραφή και τη νομική κατοχύρωση των ιδιοκτησιών των Αμμοχωστιανών, μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας με δωρεαν υπηρεσίες θα βοηθήσει αρκετούς Αμμοχωστιανούς να κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους. Είναι αυτό που ζητάνε ανέφερε η κ.Μαραγκού. Εαν βοηθήσουν με δωρεάν υπηρεσίες τότε θα μπορούν οι Αμμοχωστιανοί να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους να τις κατοχυρώσουν.

Οπως ανέφερε και στο παρελθόν υπάρχουν πολλοί μεσάζοντες που προσεγγίζουν τους Αμμοχωστιανούς και προσπαθούν να τους πείσουν να πουλήσουν τις περιουσίες τους σε εξευτελιστικές μάλιστα τιμές.

Τέλος εξέφρασε την πικρία της ως προς το πολιτικό σύστημα ότι δεν αντιλαμβάνεται πως αν χαθεί η Αμμόχωστος , χάνεται ολόκληρη η Κύπρος και δήλωσε την αγανάκτηση της πως τα αιτήματα τους για βοήθεια προς την Κυβέρνηση δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top