ΥΓΕΙΑ

Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου: Σεβασμό προς τους νοσηλευτές με εξειδίκευση στον διαβήτη

Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου: Σεβασμό προς τους νοσηλευτές με εξειδίκευση στον διαβήτη

Σεβασμό προς τους νοσηλευτές με εξειδίκευση στον διαβήτη, εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.


Ο νοσηλευτής με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, αναγνωρίζεται ως ο επαγγελματίας υγείας με υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ασθένεια και αποτελεί τον ιδανικό συνδετικό κρίκο μεταξύ των ασθενών και άλλων επαγγελματιών υγείας, παρέχοντας έτσι την απαραίτητη φροντίδα, η οποία ανταποκρίνεται στις σωματικές, ψυχολογικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες των ατόμων με ΣΔ και των οικογενειών τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Με την ευκαιρία της 14ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η εκστρατεία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη εστιάζεται στην προσφορά των νοσηλευτών με κεντρικό μήνυμα “Οι Νοσηλευτές κάνουν τη διαφορά στο Διαβήτη”.

Η ΟΣΑΚ «αναγνωρίζοντας την προσφορά των νοσηλευτών εκφράζουν προς αυτούς δημόσια το σεβασμό τους. Γιατί ο ρόλος των νοσηλευτών είναι ύψιστης σημασίας μια και παρέχουν συνεχή και αδιάκοπη φροντίδα, έχοντας την ευθύνη για τους ασθενείς ΣΔ. Πρόκειται για το φύλακα άγγελο του ασθενούς, ο οποίος προσβλέπει σε αυτόν με εμπιστοσύνη και ελπίδα».

«Το επάγγελμα του νοσηλευτή δεν είναι μια απλή εργασία, είναι λειτούργημα και για αυτό είναι απαραίτητη η ψυχική αφοσίωση, η συμπόνοια και η αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το νοσηλευτικό προσωπικό, αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας, το 2018, η παγκόσμια έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό εκτιμήθηκε στις 5,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αναφέρει τέλος η ΟΣΑΚ στην ανακοίνωση της.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top