ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπλόκαρε τη Σίτι η Τότεναμ του Μουρίνιο και πάτησε ΚΟΡΥΦΗ!

Μπλόκαρε τη Σίτι η Τότεναμ του Μουρίνιο και πάτησε ΚΟΡΥΦΗ!

Της έριξε δύο «τεμάχια» και πάτησε κορυφή: Η Τότεναμ του Μουρίνιο κέρδισε ελεγχόμενα το τεράστιο ντέρμπι κόντρα στην Σίτι του Γκουαρδιόλα (2-0) και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Τεράστια νίκη που την ανεβάζει στο Νο1 του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο πέτυχε η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος κλείδωσε την Σίτι, αφήνοντάς της μόνο την μπάλα αλλά όχι και ευκαιρίες και ξεκίνησε τον… χαμό από δύσκολα ματς που ακολουθεί στην Premier League με θρίαμβο σε βάρος του Πεπ Γκουαρδιόλα. Σον, Λο Σέλσο πέτυχαν τα γκολ για την Τότεναμ, η οποία θα μείνει για μία εβδομάδα μόνη πρώτη αν δεν υπάρξει νικητής στο Λίβερπουλ – Λέστερ την Κυριακή (22/11).

Αν ο Ζοζέ Μουρίνιο έγραφε ένα δικό του ιδανικό σενάριο για το πως να αρχίσει το ματς, λίγα πράγματα θα άλλαζε από αυτό που πραγματικά συνέβη.

Στο 5’ ο Ν’ Ντομπελέ έβγαλε τρομερή μπαλιά over-the-top για τον Σον, ο οποίος με μία επαφή την έφερε μπροστά του και με το αριστερό την πέρασε κάτω από τα πόδια του εξερχόμενου, Εντερσον.

Το 1-0 έδινε τη δυνατότητα στον Special One να στήσει το πλάνο του και στο 13’ λίγο έλειψε να δει την ομάδα του να προηγείται 2-0, όμως ο Σον προτίμησε να δώσει σε κενό τέρμα στον Κέιν και όχι να εκτελέσει ο ίδιος και ο Αγγλος ήταν οφσάιντ.

Η Σίτι στη συνέχεια ανέβασε απόδοση, έφτασε την κατοχή κοντά στο 70%, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει το τείχος των Spurs – ειδικά στον άξονα – και το παιχνίδι από τα πλάγια δεν έφερνε λύση.

Στο 27’ οι Πολίτες πίστεψαν ότι ισοφάρισαν καθώς ο Λαπόρτ με πλασέ μέσα από την περιοχή βρήκε την γωνία, όμως το VAR ‘είδε’ ότι πριν την ασίστ, ο Ζεσούς είχε κοντρολάρει με το χέρι.

Οι γραμμές της Τότεναμ παρέμειναν κοντά, Μαχρέζ-Τόρες τα είχαν βρει μπαστούνια με Ρεγιλόν-Οριέ, αντίστοιχα, και η ομάδα του Πεπ έκανε μια φάση στο 41’ με το σουτ του Ζεσούς άουτ έπειτα από σερί κόντρες.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ δεν ένιωσε την ίδια πίεση με το πρώτο μέρος από την Σίτι.

Ο Ντε Μπρόινε, που δεν ήταν σε καλή μέρα, είχε σουτ άουτ (51’) και δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρεγιλόν (60’) με τις τελικές να φτάνουν στο 2-17, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν νιώσει ούτε μία σοβαρή απειλή.

Αντίθετα στο 65’ έκαναν τη ζημιά με τον Κέιν να δίνει στον Λο Σέλσο στην κόντρα και ο Αργεντινός, που είχε 35 δευτερόλεπτα στο γήπεδο, πλάσαρε τον Εντερσον για το 2-0.

Οι Spurs κράτησαν τον έλεγχο μέχρι το φινάλεμ, με τον Γιορίς να χρειάζεται να επέμβει για πρώτη φορά στο 90’.

Τότεναμ (Ζοζέ Μουρίνιο): Γιορίς, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ (81’ Ρόντον), Ρεγιλόν, Οριέ, Χόιμπιεργκ, Σισοκό, Ν’ Ντομπελέ (65’ Λο Σέλσο), Μπέργκβαϊν (73’ Λούκας Μόουρα), Σον, Κέιν.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα (72’ Φόντεν), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (72’ Στέρλινγκ), Φεράν Τόρες, Ζεσούς.

Πηγή: sdna.gr

The post Μπλόκαρε τη Σίτι η Τότεναμ του Μουρίνιο και πάτησε ΚΟΡΥΦΗ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top