ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας, εστίαση, Χριστούγεννα και συναθροίσεις - Τη 'γλυτώνει' η Λευκωσία, τι γίνεται με Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας, εστίαση, Χριστούγεννα και συναθροίσεις - Τη 'γλυτώνει' η Λευκωσία, τι γίνεται με Λεμεσό

Στη δυσκολότερη -μέχρι την επόμενη- σύσκεψη θα παρακαθίσει σήμερα (Τρίτη 24/11) η συμβουλευτική ομάδα παρόντος της Διευθύντριας Υγειονομικών Υπηρεσιών με απώτερο σκοπό να συσταθεί η δέσμη μέτρων που θα παρουσιαστούν αύριο (Τετάρτη 25/11) ενώπιον Προέδρου Αναστασιάδη και Υπουργικού Συμβουλίου.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Και λέμε στη δυσκολότερη αφού αφενός το δεύτερο κύμα έχει εκδηλώσει ήδη τεράστια μεταδοτικότητα και διασπορά επιφορτίζοντας το σύστημα υγείας ενώ αφετέρου πλησιάζουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων και είναι φυσικό και επόμενο πέραν των καθιερωμένων γιορτών και της ανάγκης για κοινωνικοποίηση, εξόδους, ψώνια και συναθροίσεις να επηρεάζεται άμεσα και η οικονομία σε μία χρονική περίοδο που συνηθίζεται να αυξάνεται κατακόρυφα ο τζίρος.

Αυτό τον 'γρίφο' καλείται να λύσει και να αποκωδικοποιήσει Επιστημονική Ομάδα και Υπουργικό Συμβούλιο προσπαθώντας να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ της απρόσκοπτης οικονομικής δραστηριότητας και τη διατήρηση της Δημόσιας Υγείας. Πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν πως η πρόθεση και διάθεση των εμπλεκομένων είναι να ξεκινήσει σταδιακά μία χαλάρωση αρχής γενομένης από την Επαρχία Πάφου -που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της μέσω της επιδημιολογικής της εικόνας- που αναμένεται να μπει σε μοντέλο Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. 

Παρά τους αυξημένους ψίθυρους η Λευκωσία φαίνεται να μην 'κινδυνεύει' στο παρόν στάδιο με νέα περιοριστικά μέτρα αφού λαμβάνεται υπόψη στους αυξημένους αριθμούς και ο μεγάλος πληθυσμός της κάτι που αναλογικά δεν την καθιστά στην κόκκινη ζώνη. Το μεγαλύτερο δίλημμα αφορά τη Λεμεσό αφού μπορεί η εικόνα της δεν παρουσιάζει την βελτίωση που αναμενόταν όμως οι δείκτες δείχνουν να σταθεροποιούνται κάτι που πιθανόν θα επιτρέψει χαλαρώσεις, όχι όμως στα ίδια επίπεδα με την Πάφο.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας -αφού είναι αλληλένδετη με τομείς όπως η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης- αλλά και την τήρηση των μέτρων σε κλειστούς χώρους αφού σε πολλές περιπτώσεις ο συνωστισμός θα είναι αναπόφευκτος. Η αφαίρεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα όμως ίσως αυτό καθυστερήσει για άλλες 2 περίπου εβδομάδες.

Ρεβεγιόν -όπως το συνηθίσαμε- μοιάζει απίθανο να έχουμε και αυτό διότι το άνοιγμα κέντρων νυχτερινής διασκέδασης φαίνεται να αποτελεί δισεπίλυτο γρίφο μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η επιδημιολογική κατάσταση να παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (27/11) αφού τελικές αποφάσεις δεν αναμένεται να παρθούν στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο που ίσως δώσει έξτρα χρόνο στην Επιστημονική Ομάδα να διαμορφώσει μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα της κατάστασης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top