ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και ξαφνικά… φαβορί η ΑΕΚ – Να διαψεύσει τα προγνωστικά και τον… εαυτό της η ΑΕΛ!

Και ξαφνικά… φαβορί η ΑΕΚ – Να διαψεύσει τα προγνωστικά και τον… εαυτό της η ΑΕΛ!

Και ξαφνικά… άλλαξαν άρδην τα δεδομένα στον νοκ-άουτ αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης (25/11, 17:00) ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ΑΕΛ στο “ΑΕΚ Αρένα”, για τη φάση των “16”.

Η παρουσία του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στον “κιτρινοπράσινο” πάγκο, μετέτρεψε αυτόματα την ομάδα της Λάρνακας σε φαβορί για τη νίκη που θα δώσει το εισιτήριο πρόκρισης στους “8”, αφού στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι αλλαγές προπονητών έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι, τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι της εκάστοτε ομάδας που προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση.

Η άποψη αυτή περί φαβορί και αουτσάιντερ σε ένα ματς που θα κοντραριστούν δύο περίπου ισοδύναμες ομάδες, ενισχύεται και από τα αρνητικά αποτελέσματα που φέρνει στις πλείστες των περιπτώσεων η ΑΕΛ, όταν καλείται να αντιμετωπίσει ομάδα στην οποία ντεμπουτάρει ο… ΧΨ προπονητής στον αντίπαλο πάγκο.

Βέβαια, οι αρνητικές παραδόσεις είναι για να σπάνε και η ΑΕΛ, έχοντας και την ψυχολογία στα ύψη από την σπουδαία νίκη επί της Ανόρθωσης, καλείται πλέον να διαψεύσει τα προγνωστικά, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, φεύγοντας νικήτρια από μία πολύ δύσκολη έδρα, στην οποία φέτος ηττήθηκε στο πρωτάθλημα, όταν – κατά σύμπτωση – είχε κάνει τότε ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ ο Χουάν Καρίγιο.

Γι΄ αυτό και ο Ντούσαν Κέρκεζ, πέρα από τα… τετριμμένα του αγωνιστικού κομματιού, αναμένεται να δώσει βάρος και στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του, ζητώντας τους να δώσουν το… 200% στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να ασχολούνται με τις σημερινές εξελίξεις στην αντίπαλη ομάδα, για να πάρουν αυτοί το πολυπόθητο διπλό πρόκρισης στα προημιτελικά. Εννοείται φυσικά πως ελπίζει ότι αυτή τη φορά, δεν θα του.. γυρίσει η τύχη την πλάτη, όπως συνέβη στο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και στα άλλα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ομάδες του BIG-6 κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια…

Μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης, ο Κυπροποιημένος τεχνικός της ΑΕΛ ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε 20 ποδοσφαιριστές:

Τους Βοζίνια, Πρόσεκ, Σάντος, Ράσο, Τεϊσέιρα, Κέρκεζ, Κυριάκου, Έουλερ, Αβραάμ, Αντωνίου, Αντάμοβιτς, Παπαφώτη, Ριέρα, Ντανίλο, Μπάμπιτς, Κωνσταντινίδη, Ζντραβκόφσκι, Μαϊντεβατς, Τόρες, Μαέ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μεντόγεβιτς, Μπουνόζα και ο Γκαζαριάν λόγω κορωνοϊού.

Στο “στρατόπεδο” των γηπεδούχων, ο Σωφρόνης Αυγουστή ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα του για να κερδίσει την ΑΕΛ θα πρέπει να… ιδρώσει πολύ και κυρίως, να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα σε όλες τις γραμμές, απ΄ ότι στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, που αποτέλεσε και το “κυκνειο άσμα” του Χουάν Καρίγιο.

Ο Κύπριος τεχνικός γνωρίζει… απ΄ έξω κι ανακατωτά την ΑΕΛ και τον Ντούσαν Κέρκεζ, με τον οποίο έχουν τεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τακτική προσέγγιση του αυριανού ματς και το πλάνο που θα επιλέξει, όντας για πρώτη φορά στην καριέρα του προπονητής άλλης ομάδας πλην του Απόλλωνα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελεί “γρίφο για δυνατούς λύτες” και η πρώτη του ενδεκάδα…

Θεωρείται δεδομένο πως η μεγαλύτερη… “πινελιά” που θα βάλει θα είναι στο ψυχολογικό κομμάτι και στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του, αφού είναι αυτονόητο πως με μία και μόνο προπόνηση, δεν μπορεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές της νέας του ομάδας, αφού χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα δουλειάς στις προπονήσεις, για να μπορέσει να βάλει τη δική του σφραγίδα στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ…

17:00 ΑΕΚ – ΑΕΛ
Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

The post Και ξαφνικά… φαβορί η ΑΕΚ – Να διαψεύσει τα προγνωστικά και τον… εαυτό της η ΑΕΛ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top