Ερχιουρμάν: Ικανοποιημένος από τις επαφές για τον σχηματισμό «κυβέρνησης»

Ερχιουρμάν:  Ικανοποιημένος από τις επαφές για τον σχηματισμό «κυβέρνησης»

Ικανοποιημένος από τις συναντήσεις με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας συνάντησης που είχε με το κόμμα Αναγέννησης.


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιοιυρμάν ανακοίνωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στην δημιουργία μιας «κυβέρνησης» πρόωρων «εκλογών» στο πλαίσιο ξεκάθαρων αρχών.

Μαζί με την οικονομική κρίση και την κρίση υγείας, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί και η κρίση δημοκρατίας, είπε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας πως όλα τα κόμματα του δήλωσαν πως μπορούν να συμφωνήσουν πάνω στα θέματα αρχών που έθεσε, επομένως αισθάνεται πως ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι αρχές που έθεσε το ΡΤΚ για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει μια «κυβέρνηση ευρείας αποδοχής». Αν δεν μπορεί να γίνει μια εξακομματική ή πεντακομματική «κυβέρνηση», ας γίνει μια «κυβέρνηση μειοψηφίας», πρόσθεσε, και το ΚΑ θα την στηρίξει.

Ο κ. Ερχιουρμάν δεν ανακοίνωσε με ποιους μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση» είπε μόνο ότι θα δώσει αργότερα στην δημοσιότητα τα θέματα αρχών τα οποία έθεσε στους συνομιλητές του.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανοίγει την καρδιά του στον Τάσο Θεοδώρου, μέσα από μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE