ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν είναι εύκολο το δίλημμα 'υγεία ή οικονομία' - Το ΚΕΒΕ αρνείται ότι παρενέβη στην κυβέρνηση για μέτρα χαλάρωσης

Δεν είναι εύκολο το δίλημμα 'υγεία ή οικονομία' - Το ΚΕΒΕ αρνείται ότι παρενέβη στην κυβέρνηση για μέτρα χαλάρωσης

Το δίλημμα «υγεία η οικονομία» δεν είναι καθόλου εύκολο, τονίζει ο Γ.Γ. του ΚΕΒΕ, κ. Μάριος Τσιακκής, ενώ ξεκαθαρίζει πως από το ΚΕΒΕ, ως οικονομικός και εργοδοτικός φορέας, «δεν έγινε κανένα μαγείρεμα για χαλάρωση μέτρων προς την κυβέρνηση».

Την παραπάνω τοποθέτηση έκανε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (26/11) στο Κρατικό Ραδιόφωνο, μετά από έντονες φημολογίες για παρεμβάσεις οικονομικών και εργοδοτικών φορέων προς όφελος της αγοράς και της οικονομίας και εις βάρος της υγείας.

Ο κ. Τσιακκής, ανέφερε πως το δίλημμα «υγεία η οικονομία» δεν είναι καθόλου εύκολο, όμως, «πρωτεύει η υγεία της κοινωνίας η οποία εξάλλου είναι απαραίτητη για να κινείται και η οικονομία ενός τόπου».

Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, «δεν είναι δουλειά μας. Υπάρχουν για τα θέματα λείψης αποφάσεων για περιοριστικά μέτρα, ειδικοί οι οποίοι όπως φαίνεται συνυπολογίζουν και κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους. Ωστόσο προφανώς και δικαιολογημένα τώρα φαίνεται ότι προέχει η αναχαίτιση της πανδημίας».

Τόνισε όμως πως «κανένας δεν είναι ευτυχής με το κλείσιμο της οικονομίας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή με σοβαρότητα». «Αν ελέγξουμε τον ιό στην προ του Χριστουγέννων περίοδο, τότε θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις αν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση, να ανοίξουν κάπως στις γιορτές για να μπορέσουν να δουλέψουν», συμπλήρωσε ο κ. Τσιακκής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top