Πόλεμος λάσπης για τους Κύπριους τουρκόφωνους – Τους κατηγορούν ότι παίρνουν χρήματα για να ανοίγουν τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πόλεμος λάσπης για τους Κύπριους τουρκόφωνους – Τους κατηγορούν ότι παίρνουν χρήματα για να ανοίγουν τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αφού δεν μπόρεσαν ακόμη να τους ρίξουν στη φυλακή, άρχισαν να αποδίδουν οικονομικά κίνητρα, γύρω από τις προσπάθειες των Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Hussevin, να διατηρήσουν το δικαίωμα τους ως Κύπριοι πολίτες να εκφράζονται υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεμίζοντας τις σημαίες της.

Το ζευγάρι που αυτοπροσδιορίζεται ως Κύπριοι τουρκόφωνοι είχε καταφέρει να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν συνελήφθηκαν το 2013από τις «αρχές» της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αφού ύψωσε τρείς σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, έξω από το κατάστημα τους.

Από τότε ξεκίνησαν ένα αγώνα με τις λεγόμενες δικαστικές αρχές των κατεχομένων, που τους σέρνουν ενώπιον της «δικαιοσύνης».

Οι δύο τους ζητούν από την ΕΕ να φέρει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της για τερματισμό της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα τους.

Οι ψίθυροι για χρηματισμό τους, ενόχλησαν την Cinel η οποία, θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, με δημοσίευση στην σελίδα της στο Facebook.

«Θέλω να απαντήσω στα κουτσομπολιά που αναφέρουν ότι παίρνουμε χρήματα για τα πράγματα που κάνουμε εναντίον της ψευδοκυβέρνησης. Λένε ότι ανοίγουμε σημαίες για χρήματα, πήγαμε να δούμε τον κ Αναστασιάδη για τα χρήματα κλπ. Εγώ θα πω μόνο αυτό, για μια ακόμη φορά, δεν έχουμε λάβει χρήματα από κανένα. Αυτό που κάνουμε, το κάνουμε για την χώρα μας ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ σε καθεστώς ειρήνης, για μία ειρηνική λύση και να ζήσουμε σε μία ενωμένη Κύπρο».


 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για την ΕΟΚΑ, για τους αγώνες και τις θυσίες όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη Κύπρο, για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE