ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα κρούσματα και οι θάνατοι σε κάθε επαρχία - ΠΙΝΑΚΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα κρούσματα και οι θάνατοι σε κάθε επαρχία - ΠΙΝΑΚΕΣ

Στα 10,074 ανέρχονται μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού με τα 8,117 να αποδίδονται σε εγχώριες μεταδόσεις ενώ οι θάνατοι που αποδίδονται ως τελική αιτία στη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 49.

Την Εθνική Αναφορά για τον κορωνοϊό, παρουσίασαν στα πλαίσια διάσκεψης τύπου σήμερα η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά και ο Δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος αναλύοντας την επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με την πανδημία αλλά και την διαδικασία στην οποία βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με το εμβόλιο κορωνοϊού.

«Εξακολουθούμε να κινούμαστε μεταξύ 200-250 περιστατικών, είχαμε και μια μέρα πάνω από 300. Αν λάβουμε υπόψη ότι γίνονται και πολλά τεστ είναι κάτι θετικό. Θα επιθυμούσαμε να το μειώσουμε βεβαίως» είπε κατά την παρουσίαση της Εθνικής Αναφοράς ο Δρ. Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα οποία παρουσίασαν οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας, παρατηρείται εκ πρώτης όψεως ότι με βάση την αθροιστική επίπτωση 14 ημερών ανά επαρχία, από 14 μέχρι και 27 Νοεμβρίου, η επαρχία Αμμοχώστου κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα.

Συγκεκριμένα την πρώτη θέση με τα περισσότερα κρούσματα κατέχει η επαρχία Αμμοχώστου, τη δεύτερη η Λεμεσός, τρίτη η Λευκωσία, τέταρτη η Λάρνακα και στη πέμπτη θέση η επαρχία Πάφου.

«Η Πάφος παρουσιάζει μια τιμή λίγο πάνω από το 100. Στη Λεμεσό είχαμε μία σαφή μείωση. Για τις άλλες τρεις επαρχίες… Αυτό που βλέπουμε είναι να περνάει τη Λεμεσό η Αμμόχωστος, ακολουθεί η Λευκωσία που παρουσίασε αύξηση και μετά η Λάρνακα. Οι τέσσερις από τις 5 επαρχίες συγκλίνουν προς το ίδιο επίπεδο και αυτό δικαιολογεί στην παρούσα φάση μια παγκύπρια στρατηγική» λέει ο Δρ. Νικολόπουλος.

Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία της περασμένης παρουσίασης, στην επαρχία Λεμεσού παρατηρείται μείωση στον αριθμό κρουσμάτων. (πράσινη καμπύλη)

 

Όσον αφορά τις εισαγωγές των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα νέα στατιστικά στοιχεία, ο μήνας Νοέμβριος είναι αυτός που κατέγραψε τα περισσότερα περιστατικά από την έναρξη της πανδημίας στην Κύπρο, τον περασμένο Μάρτιο.

«Κατά μέσο όρο έχουμε 9 με 10 εισαγωγές την ημέρα. Εξακολουθούμε να κινούμαστε σε υψηλά νούμερα χωρίς να διακρίνουμε τάση ύφεσης» σημείωσε ο Δρ. Νικολόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο τα περιστατικά ξεπέρασαν μέχρι και τους 100 νοσηλευόμενους.

Αύξηση παρατηρήθηκε κατά τον μήνα Νοέμβριο και στις εισαγωγές ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ξεπερνώντας μάλιστα μέχρι και τους 16 ασθενείς.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top