ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ο ‘μαύρος‘ Νοέμβριος, τα Χριστούγεννα και η σειρά Λευκωσίας - Αμμοχώστου -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ο ‘μαύρος‘ Νοέμβριος, τα Χριστούγεννα και η σειρά Λευκωσίας - Αμμοχώστου -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί να ακούγεται πλέον κλισέ όμως διάγουμε μία πολύ κρίσιμη καμπή όσον αφορά την πανδημία, τόσο στην Κύπρο όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Τα νέα οριζόντια μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από χθες (Δευτέρα 30/11) αναμένεται να αποτελέσουν ορόσημο τόσο για την πορεία της πανδημίας όσο και ειδικότερα για την πιθανή χαλάρωση μέτρων ενόψει εορτών με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να είναι αντικρουόμενα.

Η Πάφος φαίνεται να έχει βρει το δρόμο της με την συμπρωτεύουσα Λεμεσό να παρουσιάζει αργή όμως σταθερή μείωση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τα ευχάριστα όμως να σταματούν εδώ. Και αυτό γιατί τόσο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όσο και στη Λευκωσία η τάση μοιάζει αυξητική με περιστατικά και αλυσίδες από σχολεία, οίκους ευγηρείας και κλειστές δομές.

Ο Νοέμβριος -όπως θα δείτε και στο γράφημα που επισυνάπτεται- ήταν μακράν ο χειρότερος μήνας απαριθμώντας 6199 περιστατικά, δηλαδή περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων από τον Μάρτιο συμπυκνώθηκαν στον ‘μαύρο’ Νοέμβριο. Το μέλλον μάλιστα διαγράφεται ακόμη πιο ‘θολό’ αφού ήδη άρχισαν οι πρώτες προβλέψεις που αφορούν το τρίτο κύμα που υπολογίζεται στα μέσα Ιανουαρίου.

Από την άλλη αγώνα δρόμου πραγματοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες για να τελειοποιήσουν το εμβόλιο παίρνοντας τις απαραίτητες εγκρίσεις με σκοπό να προλάβουν να εμβολιάσουν -σε πρώτο πλάνο- ευπαθείς και ευάλωτους ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και κάνοντας μετά από ένα περίπου χρόνο βήμα προς την κανονικότητα.

Φυσικά τα βάσανα μας δεν πρόκειται να τελειώσουν ούτε με την κυκλοφορία των δόσεων του εμβολίου αφού πρέπει αφενός να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι (γύρω στο 70%) του πληθυσμού και αφετερου μετά τους αρνητές του ιού και της μάσκας, πρέπει να πειστούν και αυτοί του εμβολίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top