ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eίσαι άνεργος; Σε αφορά: Τρία νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης

Eίσαι άνεργος; Σε αφορά: Τρία νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης

Το Υπουργείο Εργασίας εξαγγέλλει στις 15 Μαΐου τρία σχέδια επιδότησης για απασχόληση ανέργων με συνολικό κόστος 18 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση 95% από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο.

Το πρώτο σχέδιο θα αφορά την εξάμηνη πρακτική άσκηση αποφοίτων Πανεπιστημίου, το δεύτερο την εξάμηνη πρακτική άσκηση αποφοίτων λυκείου και 1.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση 50% του μισθολογικού κόστους πρόσληψης άνεργου, που για τους μακροχρόνια άνεργους (πέραν των 9 μηνών) θα φθάνει το 60% του μισθολογικού κόστους.

Στην ανακοίνωση των σχεδίων αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι τα σχέδια υλοποιούνται από την ΑΝΑΔ. Πρόσθεσε ότι με βάση διενεργηθείσες μελέτες το 50% εκείνων που προχωρούν σε πρακτική άσκηση προσλαμβάνονται και στις επιχειρήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε ότι θα προσφερθούν 7.000 θέσεις εργασίας στο σύνολο των προγραμμάτων για μείωση της ανεργίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top