ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διήμερο επαφών Τατάρ με 'κοινοβουλευτικά' κόμματα για την τρίτη εντολή σχηματισμού 'κυβέρνησης'

Διήμερο επαφών Τατάρ με 'κοινοβουλευτικά' κόμματα για την τρίτη εντολή σχηματισμού 'κυβέρνησης'

Νέο γύρο επαφών με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα έχει σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια, την δεύτερη κατά σειρά, για την διαμόρφωση μιας «κυβερνητικής» συνεργασίας.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις από το μεσημέρι και μετά με τον εκτελούντα χρέη προέδρου του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ, τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και τον πρόεδρο του κόμματος του Λαού, Γιενάλ Σενίν.

Αύριο στις 11.30 το πρωί θα δει επίσης τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ και μετά διαδοχικά τον πρόεδρο του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου και τον πρόεδρο του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα ο Τ/κ ηγέτης έχει δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στο ΚΕΕ και το ΡΤΚ, που δεν μπόρεσαν όμως να πετύχουν την δημιουργία μιας συνεργασίας. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν παρέδωσε χθες αργά το απόγευμα την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον κ. Τατάρ λέγοντας ότι το μοντέλο της τετρακομματικής συμμαχίας δεν έδωσε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να παρέχει την επιθυμητή σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

Ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι στις διεργασίες με τα άλλα κόμματα δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο συζήτησης για τα «υπουργεία» και δεν τέθηκε όρος να μην είναι ο ίδιος «πρωθυπουργός», λέγοντας ότι η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» δόθηκε στον ίδιο και το φυσιολογικό είναι να είναι ο ίδιος «πρωθυπουργός» της «κυβέρνησης» παρ’ όλο που δεν τέθηκε τέτοιος όρος ούτε από τον ίδιο.

Σχολιάζοντας για την διαφορά μεταξύ του ΡΤΚ και του ΚΛ στο θέμα του Βαρωσίου που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι είναι γνωστή η θέση του κόμματός του, «είμαστε υπέρ του ανοίγματος του Βαρωσίου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σε διαβούλευση με τα ΗΕ και με την απαραίτητη διαπραγμάτευση».

Η πρόταση για ένα μοντέλο «κυβέρνησης» χωρίς να είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν επικεφαλής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και είναι ένδειξη ασέβειας προς τον πρόεδρο του ΡΤΚ.

Ο πρόεδρος του ΚΛ, Γιενάλ Σενίν σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ανέφερε ότι δεν κατέστη δυνατό να δημιουργηθεί το έδαφος «που θα υλοποιούσε τα ιδανικά μας, θα μας έφερνε πιο κοντά στους κοινωνικούς μας στόχους και θα προσέφερε την δυνατότητα να υπηρετήσουμε τον λαό μας».

Η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι τα βλέμματα στρέφονται τώρα προς τον Ερσίν Τατάρ που είχε εκφράζει προτίμηση σε μια «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τ/κ ηγέτης αναμένεται να δώσει εκ νέου την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον εκτελούντα χρέη προέδρου του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ, ο οποίος θα έχει ως μόνη επιλογή την συνεργασία με το ΚΛ. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάνε σε «πρόωρες εκλογές» μετά από 60 ημέρες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top