ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απασφάλισε ιδιοκτήτης πασίγνωστης ταβέρνας: 'Πείτε μας πόσα κρούσματα βρέθηκαν σε εστιατόρια - Εγώ ζητιάνος δεν πρόκειται να γίνω'

Απασφάλισε ιδιοκτήτης πασίγνωστης ταβέρνας: 'Πείτε μας πόσα κρούσματα βρέθηκαν σε εστιατόρια - Εγώ ζητιάνος δεν πρόκειται να γίνω'

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων που θα μας συντροφεύουν -μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου- η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της πασίγνωστης Κυπριακής ταβέρνας "Ζανέττος", Παναγιώτη Μέντζη.

Η εν λόγω ταβέρνα, μετά από ανακοίνωση του ιδιοκτήτη της είχε κατεβάσει ρολά προ εβδομάδων αφού οι αυξανόμενοι περιοριστικοί όροι δεν επέτρεπαν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης του. Κατά τη σημερινή μας συνομιλία αρχικά ενημερώσαμε τον κύριο Μέντζη για τα νέα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας με τον ίδιο να μας αφηγείται από τη δική του πλευρά πως βιώνει την όλη κατάσταση.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αρχικά ξεκίνησε λέγοντας μας πως 'Στο δικό μας τουλάχιστον τομέα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιχειρείς σε τέτοιο περιβάλλον και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις σωστά τη δουλειά σου με λιγότερες ώρες ενώ οι περιορισμοί έχουν αντίκτυπο και στην ποιότητα της δουλειάς που παράγουμε'.

Στη συνέχεια έκανε χαρακτηριστική αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή λέγοντας 'Έχω βαρεθεί να με αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο. Μας είπαν να κλείνουμε στις 22κ30, το κατάπιαμε γιατί έπρεπε να δουλέψουμε. Μετά ήρθαν και μας είπαν να εργαζόμαστε μέχρι τις 19κ00. Πώς θα δουλέψω μέχρι τις 19κ00; Αφού αυτήν την ώρα ξεκινούσαμε τις προετοιμασίες'. 

Έκανε λόγο για ανεντιμότητα και... έμμεσο στραγγαλισμό της κυβέρνησης στο χώρο της εστίασης 'Αν είχαν ευθιξία, ας μας έκλειναν από την αρχή. Πιο έντιμο θα ήταν αυτό, παρά ο έμμεσος στραγγαλισμός και τα αυξανόμενα μέτρα. Μας λένε να μείνουμε ανοιχτοί μέχρι τις 22κ30, να κρατηθούμε και να μην απολύσουμε υπαλλήλους και μετά βγαίνουν και δηλώνουν σε κανάλια και μίντια προτρέποντας τον κόσμο να μείνει σπίτι και να μη μετακινείται άσκοπα.'

'Είναι ανεντιμότητα να θέλουν να μας κλείσουν και να μην το λένε και όπως διαφάνηκε καθαρά τώρα, αυτός ήταν ο σκοπός. Έπρεπε όλοι να είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους και να κατέβαιναν μαζικά οι υπαλλήλοι στο Υπουργείο Εργασίας. Αυτό που γίνεται είναι αίσχος από πλευράς τους.' 

Καταληκτικά ο κύριος Παναγιώτης Μεντζής αναρωτήθηκε πάνω σε ποια βάση γίνεται η επιλογή των περιορισμών λέγοντας χαρακτηριστικά 'Αν μπορεί ας μας απαντήσει κάποιος από το Υπουργείο Υγείας ή την Κυβέρνηση πόσοι κόλλησαν τον ιό σε εστιατόρια, ταβέρνες ή χώρους εστίασης. Δε μπορούν να μας βάζουν όλους στην ίδια μοίρα. Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ΔΕΝ θέλουν να αστυνομεύσουν τους χώρους που υπάρχει πραγματικός συγχρωτισμός και έτσι μας βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι και μας κλείνουν όλους'.

'Εγώ ζητιάνος δεν πρόκειται να γίνω' ανέφερε λίγο πριν διακόψουμε την τηλεφωνική επικοινωνία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top