ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδειες οικοδομής: Σημαντική μείωση σε αξία και εμβαδόν

Άδειες οικοδομής: Σημαντική μείωση σε αξία και εμβαδόν

Στις 5.101 ανήλθαν οι άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας μείωση 1,82% σε σύγκριση με 5.201 άδειες που εκδόθηκαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Ωστόσο σημαντική μείωση παρουσίασαν τόσο το εμβαδόν όσο και η αξία των αδειών αυτών, που οφείλεται στη μείωση σε μεγάλα έργα.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η αξία των οικοδομών ανήλθε σε €1,96 δισεκατομμύρια, μειωμένη κατά 28,6% σε σύγκριση με €2,75 δις την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αξία των μεγάλων έργων το εννεάμηνο του 2020 υποχώρησε στα €1,18 δις σε σύγκριση με €1,97δις την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2019. Αντίθετα η αξία των αδειών οικοδομής σε μικρά έργα ανήλθε σε €0,78 δις το εννεάμηνο του 2020 σε σύγκριση με €0,77 δις την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Το εμβαδόν των αδειών που εκδόθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2020 υποχώρησε στο 1,63 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, σε σύγκριση με 1,89 εκατ. τετ, μέτρα την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση 13,9%.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των αδειών οικοδομής ανήλθε σε 690, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 11% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα που καταγράφεται αύξηση στον αριθμό αδειών σε ετήσια βάση.
 
Ωστόσο, η αξία των αδειών ανήλθε σε €218 εκατ., σε σύγκριση με €593 εκατ. τον Σεπτέμβριο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση 63%. Αντίστοιχα το εμβαδόν των αδειών που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 ανήλθε σε 201.6 χιλιάδες τετ. μέτρα, μειωμένο κατά 43% σε σύγκριση με 352.6 χιλιάδες τετ. μέτρα τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top