ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον προϋπολογισμό του 2021 μετά την καταψήφισή του συζήτησαν Πρόεδρος ΔΗΣΥ και Αλληλεγγύη

Τον προϋπολογισμό του 2021 μετά την καταψήφισή του συζήτησαν Πρόεδρος ΔΗΣΥ και Αλληλεγγύη

Ο προϋπολογισμός του 2021 και τα ζητήματα που αναφύονται μετά την καταψήφισή του, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης σημερινής συνάντησης, στα γραφεία του Κινήματος Αλληλεγγύης, του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με την ηγεσία της Αλληλεγγύης, με επικεφαλής την Πρόεδρο της, Ελένη Θεοχάρους.

Η κα. Θεοχάρους, σε δηλώσεις της είπε ότι «με χαρά δεχθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στην Αλληλεγγύη, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο συζητήσαμε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις ημέρες που ακολουθούν και αυτά δεν είναι άλλα από την ψήφιση του προϋπολογισμού».
 
«Είμαστε μια χώρα χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή. Για την Αλληλεγγύη, η οποία ευθύς εξαρχής είχε τηρήσει μια πάρα πολύ υπεύθυνη στάση όσον αφορά το ζήτημα της ψήφισης του προϋπολογισμού, είχαμε αποσυνδέσει όλα τα ζητήματα, τα οποία δεν είχαν να κάνουν με το κατά πόσο ήταν καλός ή ήταν κακός ο προϋπολογισμός», πρόσθεσε.
 
Ένα καλό προϋπολογισμό, συνέχισε η κα. Θεοχάρους, τον ψηφίζεις, έναν κακό προϋπολογισμό τον καταψηφίζεις.
 
«Γνωρίζαμε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είχε πάρα πολλά τρωτά, δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες μας, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα των καιρών, λαμβάνοντας υπόψιν τα τεράστια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το κράτος και κυρίως οι φτωχότερες τάξεις του λαού ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό χωρίς να διαβουλευτούμε προηγουμένως με την Κυβέρνηση ή με τον ΔΗΣΥ είτε διεκδικώντας ανταλλάγματα είτε διεκδικώντας επιβραβεύσεις, ούτε πριν ούτε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Έχουμε την ικανοποίηση ότι συμβάλλαμε σε μεγάλο βαθμό στο να επιτευχθούν αρκετά από αυτά που άλλοι εξακολουθούν να νομίζουν ότι διεκδικούν αυτή την στιγμή», συμπλήρωσε.
 
Έχουμε, είπε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, «την ικανοποίηση ότι αρκετά από τα αιτήματα μας και μέσω των τροπολογιών και μέσω των συναντήσεων που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν δρομολογηθεί για την εφαρμογή τους».
 
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, η Κύπρος θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να αντλήσει και πάλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των ταμείων στήριξης που έχουν εγκριθεί για την πανδημία. Και γνωρίζουμε επίσης και την τρομακτική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας και της παιδείας εξαιτίας της πανδημίας. Για αυτό το λόγο ξεκινάμε από την αρχή, δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα, θα δούμε το νέο προϋπολογισμό και με την ίδια υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που έρχεται ενώπιον μας», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στις δηλώσεις του είπε ότι «είμαι εδώ στα γραφεία της Αλληλεγγύης για συγκεκριμένο λόγο».
 
«Πρώτα, να ευχαριστήσω την Αλληλεγγύη γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπερψηφίζει τους προϋπολογισμούς του κράτους. Θέλω απλά να σημειώσω ότι δεν ήταν αρκετοί οι ψήφοι του ΔΗΚΟ για να είχαμε από το 2016 μέχρι σήμερα ψηφισμένους προϋπολογισμούς. Χρειαζόντουσαν και άλλοι ψήφοι, για τη σταθερότητα στην οικονομία για να έχει αυτό το κράτος προϋπολογισμούς. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνέπεια στην ψήφιση των προϋπολογισμών του Κόμματος της Αλληλεγγύης», σημείωσε.
 
Το δεύτερο, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, έχει να κάνει με τη χθεσινή ιστορική μέρα.
 
«Ιστορική μέρα γιατί δεν θα υπάρχει πλέον συνταξιούχος, που θα παίρνει σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχειας. Σε αυτό σημαντική συμβολή είχε και η Αλληλεγγύη. Τόσο για τις θέσεις της όσο και για την πολιτική της τοποθέτησης στην ψήφιση των προϋπολογισμών, αλλά και του προϋπολογισμού του 2021. Αναφέρθηκε η αγαπητή Ελένη, για την βοήθεια που θα έχουμε από την ΕΕ, που θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό που πρέπει να έχει υπόψιν ο Κύπριος πολίτης είναι ότι δεν μπορούμε να αντλήσουμε έστω και ένα ευρώ εάν δεν έχουμε το δικό μας προϋπολογισμό. Τόσο απλό. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους Ευρωπαίους να ψηφίζουν δισεκατομμύρια στα Ευρωκοινοβούλια για την Κύπρο και εμείς να καταψηφίζουμε τον ίδιο τον προϋπολογισμό της χώρας μας», πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ενόψει και των γιορτών θα επαναλάβει το θετικό μήνυμα: «Θα έρχονται καλύτερες μέρες για τον τόπο μας και αυτές θα συμβάλουν και με την ψήφιση, -που είμαι αισιόδοξος -,του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 μέσα στο μήνα Γενάρη».  

Πήγη: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top