Μπάιντεν: Καταστροφική η άρνηση Τραμπ να εγκρίνει το πακέτο των 900 δις οικονομικής στήριξης

Μπάιντεν: Καταστροφική η άρνηση Τραμπ να εγκρίνει το πακέτο των 900 δις οικονομικής στήριξης

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα για τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα έχει για εκατομμύρια Αμερικανούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, η άρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να υπογράψει το τεράστιο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που ενέκρινε το Κογκρέσο.

Ο Τραμπ απείλησε την Τετάρτη ότι δεν θα εγκρίνει αυτό την οικονομική βοήθεια, ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζητώντας μεταξύ άλλων να αυξηθεί το επίδομα που θα λάβει κάθε νοικοκυριό, από τα 600 στα 2.000 δολάρια κατ’ άτομο.

«Αυτή η παραίτηση από τις ευθύνες θα έχει καταστροφικές συνέπειες», είπε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός ότι από σήμερα σταματούν τα επιδόματα ανεργίας για 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Ταυτόχρονα, απειλούνται με διακοπή της χρηματοδότησης οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα υποχρεωθούν να μπουν σε καθεστώς μερικής αναστολής της λειτουργίας τους (shutdown) από τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο εκλεκτός του ΕΛΚ και η αμηχανία της Πινδάρου

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο εκλεκτός του ΕΛΚ και η αμηχανία της Πινδάρου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, συμμετέχει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ίδια ακριβώς πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει και ο ΔΗΣΥ. Και Νίκος Χριστοδουλίδης αντιμετωπίζεται από το ΕΛΚ ως ηγέτης με σεβασμό και πολιτική εμπιστοσύνη από τον πυρήνα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE