ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρυλική αντίδραση με «100άρα» στη Μόσχα (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Θρυλική αντίδραση με «100άρα» στη Μόσχα (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Ο Ολυμπιακός διέκοψε με εντυπωσιακό τρόπο το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών αφού επικράτησε της Χίμκι με 88-105. Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν σπουδαία άμυνα και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 16/29 τρίποντα και μόλις 6 λάθη.

Η άμυνα του Τζένκινς πάνω στον Σβεντ στην αρχή του αγώνα ήταν εξαιρετική και δεν του επέτρεψε να βρει τρόπο να «πληγώσει» τον Ολυμπιακό. Στην άλλη πλευρά χωρίς να παίζουν κάποιο τρομερό μπάσκετ με τρία τρίποντα από Πρίντεζη (2) και Σλούκα το σκορ έγινε 6-12 (5′). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από τους Μίκι και Βιάλτσεφ, ωστόσο οι Πειραιώτες παρέμειναν μπροστά στο σκορ χάρη στους Σλούκα και Μάρτιν (23-26, 10′).

Όταν ο Τζένκινς κάθισε στον πάγκο και πέρασε στο παρκέ ο ΜακΚίσικ, ο Σβεντ βρήκε χώρο δράσης και με 3/3 τρίποντα σε ένα δίλεπτο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 35-30 (13′). Η είσοδος του Σπανούλη στο παρκέ και με δικά του προσωπικά καλάθια ισοφάρισε γρήγορα το σκορ στους 35 πόντους (15′). Η Χίμκι κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και ο ανενόχλητος Βιάλτσεφ με δύο επιπλέον τρίποντα έκανε το 43-45, ωστόσο Βεζένκοβ, Χαραλαμπόπουλος και Σπανούλης απάντησαν επίσης πίσω από τα 6.75 κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν το προβάδισμα (48-51, 20′).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με την ίδιο καλή επιθετική λειτουργία. Οι παίκτες της Χίμκι δεν έδιναν μεγάλη σημασία στα αμυντικά τους καθήκοντα και με τρίποντα από Τζένκινς και κυρίως Σλούκα βρέθηκαν μπροστά με 58-66 (27′). Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αλλά ο Σβεντ είχε βρει ρυθμό. Η βελτιωμένη δουλειά στην άμυνα έκανε τη διαφορά αφού πλέον οι γηπεδούχοι έκαναν πιο εύκολα λάθη και έτσι μία ακόμη συνεργασία Σλούκα με Μάρτιν και 2/2 τρίποντα από τον Χάρισον έστειλε τους Πειραιώτες στο +12 (64-76, 29′).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του ήταν αποφασισμένοι να μη δώσουν ίχνος ελπίδας στη Χίμκι και με αυτό το κατάφεραν με μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Σλούκας, Σπανούλης, Χάρισον και κυρίως Βεζένκοβ σκόραραν με κάθε τρόπο, τα τρίποντα έπεφταν… βροχή και το σκορ έγινε 75-92 (35′). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με απονενοημένα τρίποντα να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού παρέμειναν ψύχραιμοι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο δέχτηκε 14 πόντους. Συνολικά είχε 16/29 τρίποντα, μόλις 6 λάθη και 19 ασίστ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σλούκας πρόσφερε 25 πόντους (3/5δ., 5/7τρ., 4/4β.), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος.

Καταπληκτικός ο Βεζένκοβ με 19 πόντους (2/4δ., 3/6τρ., 6/6β.), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και κανένα λάθος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιόβιτς τελείωσε με 21 λεπτά στο παρκέ και μόλις 3 πόντους και 4 ασίστ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού που να υστέρησε. Ειδική μνεία σε Έλις (15π., 8ρ.), Χάρισον (12π., 6ρ.) και Σπανούλη (9π., 2ασ, 1κλεψ, 0 λ.).

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου όταν ο Ολυμπιακός με πολύ ωραίο μπάσκετ και συνεχόμενα τρίποντα βρέθηκε με διψήφια διαφορά πόντων.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι φυσικά την άμυνά της σε όλο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Μίκι στον Μάρτιν στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 50-51, 64-78, 88-105

The post Θρυλική αντίδραση με «100άρα» στη Μόσχα (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top