ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτάσεις για πιο ορθή εφαρμογή του ΓεΣΥ κατεθέσε ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ στον Υπουργό Υγείας

Προτάσεις για πιο ορθή εφαρμογή του ΓεΣΥ κατεθέσε ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ στον Υπουργό Υγείας

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ κατάθεσε τρεις συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Υπουργό με την υλοποίηση των οποίων θεωρεί ότι ενισχύεται ακόμα περισσότερο η σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας του ΓεΣΥ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Υπουργείο Υγείας και ο πολιτικός του προϊστάμενος θα εξετάσουν με θετικό τρόπο τις εισηγήσεις και θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή οι σχετικές προτάσεις για να γίνουν οι βελτιώσεις και διορθώσεις. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διευκρίνισε ότι οι προτάσεις ενισχύουν τη δυνατότητα του ασθενή για ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει στον βαθμό που θα έπρεπε, αναβαθμίζουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών σε συντομότερο χρονικό διάστημα και πλέον εξειδικευμένο προς τους ασθενείς, παρέχουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να απολαμβάνουν υπηρεσίες, φάρμακα και αναλώσιμα που προσφέρονται από το ΓεΣΥ, αλλά από τη στιγμή που γράφονται συνταγές από γιατρούς που είναι εκτός του ΓεΣΥ δεν τους παρέχεται αυτή η δυνατότητα με αποτέλεσμα ο ασθενής, και κύρια ο ασθενής που προέρχεται από τα μεσαία ή τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, να επιβαρύνεται αδικαιολόγητα όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με αντιδράσεις στις προτάσεις της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος διερωτήθηκε για ποιο λόγο υπάρχουν αντιδράσεις από την στιγμή που δεν είναι γνωστές οι προτάσεις.
 
«Άρα αυτές οι αντιδράσεις κρύβουν σκοπιμότητες», συνέχισε προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή θα πρέπει να πούμε γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις σε ήδη οφθαλμοφανείς παραβιάσεις της νομοθεσίας, όπως το γεγονός ότι έχει παραβιαστεί το μονοασφαλιστικό σύστημα και αυτή τη στιγμή λειτουργεί ένα πολυασφαλιστικό σύστημα κατά τρόπο παράνομο και παράτυπο.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνεχίζοντας είπε πως ως έχουν τα δεδομένα ο ασθενής στερείται του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής γιατρού και νοσηλευτηρίου, εξηγώντας ότι οι ασθενείς της επαρχίας Λεμεσού δεν μπορούν να απολαμβάνουν από τους ειδικούς τους γιατρούς ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.
 
Διερωτήθηκε περαιτέρω γιατί δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και εξήγησε πως με τον τρόπο της εφαρμογής του ΓεΣΥ μέχρι σήμερα και τη στήριξη και πολιτικών κομμάτων προς τον τρόπο εφαρμογής κυρίως από τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ, ο φορολογούμενος πολίτης πέραν από τις εισφορές του για το 2020 θα κληθεί να πληρώσει πέραν των 250 εκατομμυρίων ευρώ ως ελλείμματα.
 
Έθεσε το ερώτημα «αυτά τα πολιτικά κόμματα και αυτοί οι παράγοντες που διαμαρτύρονται γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε την εφαρμογή του συστήματος, γιατί για όλα αυτά τα οφθαλμοφανή δεν διαμαρτύρονται»;
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό εάν δεν υιοθετηθούν οι προτάσεις της, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ κατέθεσε ένα πακέτο προτάσεων στην Κυβέρνηση και γίνονται οι επαφές με τους αντίστοιχους Υπουργούς, ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις και στη βάση των τελικών προτάσεων όπως αυτές θα συμφωνηθούν και θα γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση, τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ θα τις συζητήσουν και θα πάρουν την τελική τους απόφαση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top