ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανεξέταση των μέτρων ζητά από την Κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου

Επανεξέταση των μέτρων ζητά από την Κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου

Tην επανεξέταση των μέτρων για την διασπορά του κορωνοϊού ζητά από την Κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου, προσθέτοντας πως οι αποφάσεις «όχι μόνο δεν άμβλυναν, αλλά επέτειναν το αίσθημα αδικίας σε βάρος των δικηγόρων».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου, η αναφορά και μόνον ότι ο κλάδος των δικηγόρων δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθ’ ότι οι δικηγόροι, όπως αναφέρουν, δεν έχουν το δικαίωμα καταχώρησης νέων υποθέσεων και αιτήσεων, το Κτηματολόγιο στην ουσία δεν διεκπεραιώνει έγκαιρα τις αιτήσεις που καταχωρούνται, ενώ ανάλογες καθυστερήσεις παρατηρούνται τόσο από το γραφείο του Φόρου Εισοδήματος όσο και του Εφόρου Εταιρειών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου επισημαίνει δε, πως από την στιγμή που τα μέτρα της Κυβέρνησης, εμποδίζουν την ουσιαστική λειτουργία των δικηγορικών γραφείων , θα έπρεπε η Κυβέρνηση να εντάξει και τα δικηγορικά γραφεία στις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται, με απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής των κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά ταυτόχρονα και την εξαγγελία οικονομικών μέτρων ενίσχυσης τους προς διασφάλιση της βιωσιμότητας των δικηγόρων και των οικογενειών τους.

Σε αντίθετη περίπτωση και δεδομένης της μείωσης του κύκλου εργασιών, σημειώνουν, η απόλυση προσωπικού θα είναι πλέον μονόδρομος με αλυσιδωτές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ακόμη αναφέρουν πως δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως οι δικηγόροι, δεν έχουν κανένα απολύτως διασφαλισμένο εισόδημα σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μόνο υποχρεώσεις τις οποίες αφού και μόνο εκπληρώσουν μπορούν να έχουν εισόδημα για τη διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους, λένε.

Ενδεικτικά, σημειώνουν πως από τη στιγμή που η λειτουργία των δικηγορικών γραφείων δεν έχει ανασταλεί, οι δικηγόροι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν την εισφορά τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εισφορά η οποία ανέρχεται στις 2.085 ευρώ το τρίμηνο ανά εργαζόμενο. Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή που δόθηκε το δικαίωμα στους δικηγόρους να εργαστούν , προφανώς και δεν είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει αυτούς στις επαγγελματικές ομάδες που δικαιούνται την οποιαδήποτε στήριξη υπό την μορφή επιδομάτων, αναφέρουν.

Ταυτόχρονα, λένε ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, για τα δικηγορικά γραφεία επιτρέπεται η λειτουργία τους, νοουμένου ότι η φυσική παρουσία των εργαζομένων δεν θα υπερβαίνει το 15% του συνολικού αριθμού του προσωπικού, με μέγιστο προσωπικό τα 3 άτομα στους 10 εργαζόμενους και τους 8 στους 50.Την ίδια στιγμή προσθέτουν, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του Υπουργείου αναφέρεται ότι παρόλο ότι τα Δικαστήρια θεωρούνται ουσιώδης υπηρεσία, θα εξετάζουν μόνο επείγουσες υποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου δεν μπορεί να μείνει αδρανής, επιφυλάσσοντας το δικαίωμα του για τη λήψη δυναμικών μέτρων για διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top