Θλίψη στην Ιερά Σύνοδο - Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος

Θλίψη στην Ιερά Σύνοδο - Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, απεβίωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης.

 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου, θα τελεσθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας Παλλουριωτίσσης και ώρα 10.00. Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου. Το πρωί, θα τελεσθεί όρθρος και θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως αυτού.
 
 Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης γεννήθηκε το 1950 στη νήσο Χίο. Τον Μάϊο του 2014 χειροτονήθηκε σε Διάκονο και Πρεσβύτερο και ακολούθως χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Διετέλεσε Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου. Τον Ιανουάριο του 2018 διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως Αρχιγραμματέας αυτής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γρηγόριος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Στις 26 Δεκεμβρίου εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, πριν δύο μέρες διασωληνώθηκε και εκοιμήθη σήμερα το πρωί, στις 06.15.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

Μαίνεται για έβδομη ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν και τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν τον Λίβανο, ενώ η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων σε χώρες του Κόλπου και του Ισραήλ, πλήττοντας το Τελ Αβίβ, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια στιγμή, η άμυνα της ΚΔ συνεχίζει να ενισχύεται από στρατιωτικές δυνάμεις που στέλνουν ευρωπαϊκές χώρες. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE