ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έλαβε την 2η δόση του εμβολίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Έλαβε την 2η δόση του εμβολίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Τη 2η δόση του εμβολίου έλαβε λίγο μετά τις 09:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μετέβη στο Κέντρο Υγείας Λατσιών για να λάβει τη 2η δόση του εμβολίου και παρέμεινε στο χώρο για 15 περίπου λεπτά, ως είθισται κατά τη διαδικασία.

Μετά την 28η Δεκεμβρίου -ημερομηνία κατά την οποία ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε την πρώτη δόση- η σημερινή κίνηση αποτελεί άλλο ένα συμβολισμό και παραδειγματισμό αφού είχε χαρακτηρίσει το εμβόλιο 'δώρο Θεού'. 

Μετά τον εμβολιασμό ο Πρόεδρος προέβη σε σύντομες δηλώσεις. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι την πρώτη φορά δεν αντιλήφθηκε ότι έβαλε το εμβόλιο και ερωτηθείς αν σήμερα ήταν εντάξει η διαδικασία, είπε «ούτε και τώρα, γιατί χάρη στην εκπαίδευση, το χέρι ήταν πάρα πολύ ελαφρύ, και ήταν εντελώς ανώδυνο.

Η ουσία παραμένει μία, ότι είναι μια θωράκιση που καλώ όλους και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε: να έχουμε το συντομότερο τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό εμβολίων έτσι ώστε να μπορέσουμε ανοσοποιώντας τον πληθυσμό να άρουμε (τα μέτρα) – δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ανοσοποίηση του μεγάλου ποσοστού που απαιτείται για να αρθούν τα μέτρα, αλλά να ελέγξουμε τουλάχιστον το σύστημα υγείας της χώρας. Και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρακολουθώ από τη μια μειωμένα τα κρούσματα, όμως με εξίσου ιδιαίτερη ανησυχία τον αυξανόμενο αριθμό νοσηλευομένων».

Ακολούθως εξερχόμενος του Κέντρου Υγείας Λατσιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «με την ευκαιρία της δευτέρας δόσεως του εμβολίου θα ήθελα πριν και πάνω από όλα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους ήρωες της πρώτης γραμμής με κάθε σημασία, λειτουργούς υγείας, και όλους όσους με τα όσα παρακολουθούμε με ένα βεβαρημένο, αν θέλετε, αρκετά επιβαρυμένο ιστορικό όσον αφορά τις νοσηλείες, παρά ταύτα στέκουν όρθιοι και έχουν κατορθωτό η χώρα μας να θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχείς στη διαχείριση.

Ταυτόχρονα, σκέφτομαι και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτό που συμβαίνει, όμως εξ ανάγκης δυστυχώς, και όλους όσους ταλαιπωρούνται όσους υφίστανται θυσίες, οικονομικές ή ακόμα και που αφορά την προσωπική τους ελευθερία. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα υπομονής, καρτερίας, αλλά και ελπίδας. Είμαστε στο στάδιο που άρχισαν να παραλαμβάνονται τα εμβόλια. Βεβαίως αναμένουμε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός θα δώσει την ευκαιρία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε το συντομότερο στην ανοσοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού μέρους του πληθυσμού, ώστε να ξαναζήσουμε στιγμές ανθρώπινες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top