ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για την πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ESF+

Η Κομισιόν χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για την πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ESF+

Η Κομισιόν χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ στο Συμβούλιο σχετικά με την πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ESF+).

Το ESF+ θα αποτελέσει βασικό χρηματοδοτικό μέσο για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία μιας δίκαιης και κοινωνικά συμμετοχικής κοινωνίας, αναφέρει η Κομισιόν. Θα παράσχει επίσης τους αναγκαίους πόρους στα κράτη μέλη για την ανάκαμψη των κοινωνιών και των οικονομιών μας μετά την κρίση.

Το ESF + έχει συνολικό προϋπολογισμό 88 δισεκατομμύρια ευρώ (σε τιμές 2018). Θα επενδύσει σε ανθρώπους, θα δημιουργήσει και θα προστατεύσει ευκαιρίες απασχόλησης, θα προωθήσει την κοινωνική ένταξη, θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση. Θα περιλαμβάνει επίσης μια πιο φιλόδοξη απαίτηση για επενδύσεις σε νέους και για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, όπως προτείνει η Κομισιόν.

Μετά την πολιτική συμφωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνουν επίσημα τον κανονισμό ESF+ για την έναρξη ισχύος του.

Το τελευταίο βήμα της έγκρισης του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ επιτεύχθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Η Κομισιόν άρχισε να δεσμεύει τα κονδύλια στο πλαίσιο του νέου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Προκειμένου η Κομισιόν να αρχίσει να δανείζεται στο NextGenerationEU, καθιστώντας έτσι το μέσο λειτουργικό, απαιτείται ακόμη η επικύρωση της νέας απόφασης για τους ιδίους πόρους από όλα τα κράτη μέλη σύμφωνα με τις συνταγματικές τους απαιτήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top