Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Έτσι ανοίγει ο αθλητισμός - Τι ισχύει για όλα τα αθλήματα και κατηγορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Έτσι ανοίγει ο αθλητισμός - Τι ισχύει για όλα τα αθλήματα και κατηγορίες

Σχετικά με το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 05/02/2021 (ΚΔΠ 61/2021) σχετικά με την επανεκκίνηση του αθλητισμού, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα ακόλουθα τα οποία ισχύουν παγκύπρια από  την 8η  Φεβρουαρίου 2021. 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η αναφορά σε υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση περιλαμβάνει, ανοικτά γήπεδα αντισφαίρισης, γκολφ, τοξοβολίας, καλαθόσφαιρας/πετόσφαιρας/χειροσφαίρισης, σκοπευτήρια, γήπεδα φούτσαλ και ποδοσφαίρου και φράγματα (σε σχέση με ναυταθλήματα).

Για τις υπαίθριες/ανοικτές αγωνιστικές  κολυμβητικές δεξαμενές μήκους 50μ ή 25μ και δεδομένου ότι σε αυτές υπάρχουν αγωνιστικές διαδρομές, επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία ενός (1) ατόμου ανά διαδρομή και μέχρι δύο (2) προπονητών ανά κολυμβητική δεξαμενή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αγωνιστικές διαδρομές στην κολυμβητική δεξαμενή (π.χ. προπόνηση υδατοσφαίρισης), καθώς και σε δεξαμενές μικρότερων διαστάσεων, επιτρέπεται η χρήση από 5 άτομα (περιλαμβανομένου του προπονητή) ανά κολυμβητική δεξαμενή και με την τήρηση αποστάσεων.

Για τα γήπεδα φούτσαλ, όπου υπάρχει διαχωρισμός των γηπέδων με δίκτυ και/ή άλλη κατασκευή και υπάρχει ξεχωριστή είσοδος/έξοδος, επιτρέπεται η χρήση από ομάδα των 5 ατόμων (περιλαμβανομένου του προπονητή) ανά γήπεδο.

Όσον αφορά στις ιδιωτικές σχολές γυμναστικής διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η άθληση σε όλες σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, στους χώρους όπου επιτρέπεται η γενική άθληση (πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες), καθώς και σε περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο της σχολής, νοουμένου ότι οι αθλούμενοι δεν υπερβαίνουν τα πέντε (5) άτομα περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή.

Διευκρινίζετει ότι όλοι οι εργαζόμενοι καθώς και οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου μέσω του δωρεάν προγράμματος του Υπουργείου Υγείας ή ιδιωτικά μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ημερομηνία επανέναρξης της άθλησης.  Οπως αναφέρει ο ΚΟΑ, η υποβολή σε rapid test αντιγόνου συστήνεται και για τους αθλητές και αθλήτριες άνω των 12 ετών. Στη συνέχεια, για σκοπούς ελέγχου, από τις 15 Φεβρουαρίου το 50% των εργαζομένων καθώς και των αθλητών/αθλητριών άνω των 18 ετών οφείλουν να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test αντιγόνου. Ο τρόπος διεξαγωγής των ελέγχων εφαρμογής του πιο πάνω μέτρου θα κοινοποιηθεί σε όλες τις Ομοσπονδίες.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, σε συνεργασία με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, θα αναλάβει τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού η εφαρμογή των πρωτοκόλλων και οδηγιών αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα:
1. Η κάθε Αθλητική Ομοσπονδία θα ενημερώσει γραπτώς τα Σωματεία-μέλη της, για την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή των σχετικών διαταγμάτων, κατευθυντήριων οδηγιών και πρωτοκόλλων.
2. Η κάθε Αθλητική Ομοσπονδία θα ορίσει υπεύθυνο άτομο το οποίο θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Λειτουργό του ΚΟΑ Δρ. Μιχάλη Μιχαηλίδη στο email: [email protected] για την τήρηση των σχετικών διαταγμάτων, κατευθυντήριων οδηγιών και πρωτοκόλλων και ειδικά όσον αφορά στον έλεγχο της λειτουργίας των χώρων άθλησης που θα χρησιμοποιούν τα Σωματεία-μέλη τους.
 
Σημειώνεται ότι οι οδηγίες αυτές είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα που εκδόθηκαν, καταλήγει ο ΚΟΑ.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της GRECO οι παύσεις Αρχηγών της Αστυνομίας – Οι διαπιστώσεις και οι συστάσεις της

Κασσελάκης για το ατόπημα με τα κατεχόμενα - «Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν»

Επιστρέφουν εντός της μέρας στην Κύπρο οι επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο Παρίσι – Η ανακοίνωση της Cyprus Airways

Τα νέα ονόματα με τα οποία «βαπτίστηκαν» οι κακοκαιρίες στην Κύπρο – Έτσι επιλέγονται

Συναγερμός για φωτιά σε Λύκειο στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες

Διπλασιάστηκε η ποινή φυλάκισης καταδικασθέντος για διακίνηση μεταναστώνΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκε πτώμα σε αποσύνθεση, σε ανοιχτό χώρο στη Λεμεσό

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκε πτώμα σε αποσύνθεση, σε ανοιχτό χώρο στη Λεμεσό

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης 03 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό πτώματος που εντοπίστηκε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top