Tο ΔΣ Λευκωσίας συνεδριάζει το απόγευμα για τα διατηρητέα που κατεδαφίστηκαν

Tο ΔΣ Λευκωσίας συνεδριάζει το απόγευμα για τα διατηρητέα που κατεδαφίστηκαν

Σήμερα Σάββατο σε νέα συνεδρία που θα αρχίσει στις 16.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας θα αποφασίσει για το θέμα με τα διατηρητέα κτήρια στην παλιά Λευκωσία που κατεδάφισε η Αρχιεπισκοπή. 

Το θέμα συζητήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε πολύωρη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά τη συνεδρία ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης δήλωσε ότι η συζήτηση ήταν πολύωρη διότι και το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό.
 
Ολοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είπε, θέλουν επαναφορά των διατηρητέων. Εισηγήσεις κατατέθηκαν από τον Δήμο και από Δημοτικούς Συμβούλους.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε, επίσης, ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Αρχιεπισκοπής είναι σε επαφή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η απόφαση να παραπεμφθεί το θέμα σε συνεδρία σήμερα Σάββατο λήφθηκε κατά πλειοψηφία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη μακρά συνεδρία παρουσιάστηκαν οι θέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου που περιλαμβάνονται σε πολυσέλιδο έγγραφο και η αναβολή αποφασίστηκε ώστε να καταστεί δυνατή η πληρέστερη μελέτη του εγγράφου.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές 2026: Όταν τα ψηφοδέλτια γίνονται σωσίβια και τα πρόσωπα καθορίζουν την επιβίωση

Βουλευτικές 2026: Όταν τα ψηφοδέλτια γίνονται σωσίβια και τα πρόσωπα καθορίζουν την επιβίωση

Από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, μέχρι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ, ΑΛΜΑ και Οικολόγους – οι παραδοσιακές δυνάμεις αναζητούν ισχυρούς «κράχτες» ενώ νέα πρόσωπα και κινήματα, όπως ο Φειδίας Παναγιώτου και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απειλούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες. Η τρίτη θέση, δεν είναι πια πεδίο διαμαρτυρίας, αλλά στοχευμένη δύναμη, και τα ψηφοδέλτια, θα καθορίσουν ποιοι θα επιβιώσουν.