Ισχυρά ονόματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη για την Προεδρία της ΕΔΕΚ - Δείτε τη λίστα με τους 130
130 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΔΕΚ, στηρίζουν την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη, για την Προεδρία κόμματος.
Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι είχαν απαντήσει στις 28 Ιουλίου στη δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ που ζητούσε την απελευθέρωση του Οσμάν Καβάλα. “Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη δήλωση με το ίδιο περιεχόμενο είναι επίσης ασυμβίβαστη με την αρχή του κράτους δικαίου”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι “συνεχίζονται οι δικαστικές διαδικασίες κατά του Οσμάν Καβάλα από τα ανεξάρτητα δικαστήρια” και “‘όλοι πρέπει να σέβονται αυτές τις διαδικασίες”.
Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “η παρακολούθηση της εκτέλεσης της απόφασης τους ΕΔΑΔ γίνεται από την Επιτροπή Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα” και η τουρκική κυβέρνηση παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε αυτό το πλαίσιο. Στην ίδια ανακοίνωση το Υπ. Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επικαλούνται ως πρόσχημα νομικές διαδικασίες για την επιστροφή στην Τουρκία του αρχηγού τους FETO, "που αποπειράθηκε να κάνει πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατία της χώρας μας", και "αποτελεί ασυνεπή προσέγγιση η προσπάθειά της να παρέμβει σε μια συνεχιζόμενη νομική διαδικασία στην Τουρκία”.
Η Τουρκία, "είναι κράτος δικαίου. Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια σχετικά με τις δικαστικές διαδικασίες”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις