ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Υπο κράτηση 36χρονος για υπόθεση ναρκωτικών - Είχε ζήτησε να βάλει βραχιολάκι και εγγύηση

ΠΑΦΟΣ: Υπο κράτηση 36χρονος για υπόθεση ναρκωτικών - Είχε ζήτησε να βάλει βραχιολάκι και εγγύηση

Υπό κράτηση θα παραμείνει 36χρονος μέχρι την παραπομπή του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδριάζει στην Πάφο στις 10 Μαρτίου, σε σχέση με υπόθεση που αφορά ναρκωτικά, αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 36χρονος είναι αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’ , παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α' με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β', παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β' με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε πως με βάση το μαρτυρικό υλικό που βρίσκεται ενώπιόν του σε συνδυασμό και με τις νομοθετικές πρόνοιες επί των οποίων εδράζονται οι κατηγορίες, κρίνει ότι η πιθανότητα καταδίκης του κατηγορούμενου σε αυτές είναι ορατή. Στην αγόρευσή της η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Χρύσω Περγαντή, ζήτησε την κράτηση του κατηγορούμενου λόγω της περίπτωσης φυγοδικίας και της διάπραξης άλλων αδικημάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 36χρονου, δικηγόρος Ηλίας Σατολιάς, έφερε ένσταση στην κράτηση του 36χρονου ως υπόδικου μέχρι την παραπομπή του στο Κακουργιοδικείου Πάφου, αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος είναι πρόθυμος να καταθέσει με αξιόχρεο εγγυητή τίτλους ιδιοκτησίας αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, να καταθέσει χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ ενώπιον του Δικαστηρίου, να μπει στην λίστα stop list, να υπογράφει στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό δύο φορές την ημέρα, να του απαγορευτεί η διέλευση από μη ελεγχόμενες περιοχές από την Δημοκρατία και να φορέσει βραχιολάκι για κατ’ οίκον περιορισμό.

Το Δικαστήριο ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, πως συμφώνως της νομολογίας καλείται να εξετάσει για να πιθανολογήσει υπέρ ή κατά της διάπραξης νέων αδικημάτων από έναν κατηγορούμενο σε περίπτωση που αυτός αφεθεί ελεύθερος.

Επιπρόσθετα το Δικαστήριο σημείωσε πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 36χρονος είναι εξαιρετικά σοβαρές και αυτό αποκαλύπτεται από τις προβλεπόμενες από τις νομοθετικές πρόνοιες, στις οποίες εδράζονται οι εν λόγω κατηγορίες, ποινές.

Έχοντας κατά νου, είπε το Δικαστήριο ανακοινώνοντας την απόφαση του, την φύση και την ποσότητα των ελεγχόμενων φαρμάκων και ενδεικτικά λαμβάνοντας υπόψη ότι για το αδίκημα της κατοχής ελεγχόμενων φαρμάκων με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα ο περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών Νόμος, ως έχει τροποποιηθεί προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή ποινής φυλάκισης μέχρι και δια βίου, είναι προφανές ότι σε περίπτωση καταδίκης του κατηγορούμενου, αυτός θα είναι αντιμέτωπος με αυστηρές και αποτρεπτικές, ως η νομολογία ορίζει για τέτοιας φύσεως αδικήματα, ποινές φυλάκισης.

Όσον αφορά τα αδικήματα της κατοχής κάνναβης βάρους 916 γραμμαρίων, κοκαΐνης βάρους 74 γραμμαρίων και μεθαμφεταμίνης βάρους 62 γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν σε οικία στην Πάφο στις 10 Δεκεμβρίου, 2020 έγινε παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου η οποία ορίστηκε στις 10 Μαρτίου 2021.

Εναντίον ωστόσο του 36χρονου έχει ανοιχτεί και άλλη υπόθεση σε σχέση με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, εμπρησμού και απειλής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top