ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ποια χώρα θα τιμωρεί όσους δεν κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19

Ποια χώρα θα τιμωρεί όσους δεν κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19

Σύμφωνα με νέο προεδρικό διάταγμα, η κυβέρνηση της χώρας θα επιβάλει πρόστιμα σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν - Συγχρόνως, θα έχει τη δυνατότητα να καθυστερεί ή ακόμη και να παγώνει προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και άλλες διοικητικές υπηρεσίες ως αντίποινα

Η Ινδονησία ζητά από τους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να εμβολιαστούν να μην διστάσουν και να κάνουν άμεσα το εμβόλιο. Η χώρα αναζητά τρόπους προκειμένου να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών για να μπορέσει με τον τρόπο αυτό να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο τη διασπορά της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η χώρα, από εδώ και στο εξής, θα μπορεί να τιμωρεί όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με νέο προεδρικό διάταγμα, η κυβέρνηση της Ινδονησίας θα επιβάλει πρόστιμα στους αρνητές ενώ, συγχρόνως, θα έχει τη δυνατότητα να καθυστερεί ή ακόμη και να παγώνει προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και άλλες διοικητικές υπηρεσίες ως αντίποινα.

Μάλιστα, έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έδειξε ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό και συγκεκριμένα το 65% των πολιτών στην Ινδονησία τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού κατά της Covid – 19, ωστόσο, η υπόλοιπη μερίδα του πληθυσμού ανησυχεί για το κόστος, τους κινδύνους και τις παρενέργειες που τυχόν έχουν τα εν λόγω εμβόλια.

Η κυβέρνηση έκτοτε, έλαβε την απόφαση τα εμβόλια να διανέμονται και να χορηγούνται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Η Ινδονησία μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός απέχει κατά πολύ από από τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση, να έχουν εμβολιαστεί δηλαδή 180 εκατομμύρια πολίτες μέχρι το τέλος του έτους.

Η χώρα έχει υπογράψει συμφωνίες με αρκετούς κατασκευαστές εμβολίων συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca Plc. και Novavax Inc., αν και ακόμη δεν έχει παραλάβει καμία δόση εμβολίων από τους συγκεκριμένους κατασκευαστές.

ΑΠΟ Newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top