Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Η ώρα των εξηγήσεων για τον Δημήτρη Λιγνάδη- Τον «καίνε» μαρτυρίες-φωτιά

21.02.2021
08:49
Ελλάδα

Η ώρα των εξηγήσεων για τον Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε μετά την δίωξη σε βάρος του για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

 

Ο γνωστός σκηνοθέτης-ηθοποιός, ο οποίος το Σάββατο 20/2 συνελήφθη μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, θα κληθεί να αντικρούσει ενώπιον της δικαιοσύνης τις κατηγορίες που του αποδίδονται μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες νεαρών ανδρών ότι τους βίασε ενώ ήταν ανήλικοι.

Οι αρμόδιες αρχές φέρονται να έχουν στα χέρια τους μαρτυρίες – φωτιά για τη δράση του κατηγορούμενου οι οποίες καθόρισαν και τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κομβικής σημασίας φέρεται να είναι εκτός από την μήνυση που κατέθεσε νεαρός και ακόμη μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον θεατράνθρωπο σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα. Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Τόσο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις μηνύσεις για βιασμούς ανήλικων παιδιών όσο και οι καταθέσεις των νέων μαρτύρων για όσα φέρονται ότι συνέβαιναν επί χρόνια πίσω από τους προβολείς της δημοσιότητας που έπεφταν πάνω στο σκηνοθέτη, πυροδότησαν τις άμεσες κινήσεις της Εισαγγελίας που λειτούργησε μεθοδικά, με ταχύτητα και υπό άκρα μυστικότητα.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία με τη σειρά της άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορο του προσήλθε αυτοβούλως ενώπιον των αρχών δηλώνοντας στη διάθεση της δικαιοσύνης, αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. “Δεν υπήρχε θέμα ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκος Γεωργουλέας σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις φήμες ότι ο εντολέας του είχε διαφύγει. Μάλιστα, μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο “έντιμο, ειλικρινή στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη”.

Ο κατηγορούμενος, όπως έχει δικαίωμα, αναμένεται να ζητήσει, από την 19η τακτική ανακρίτρια, προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και στη συνέχεια να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. Μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα οδηγηθεί στη φυλακή ή όχι.

Παράλληλα, ο φάκελος της εισαγγελικής έρευνας για τα τεκταινόμενα στο χώρο του θεάτρου παραμένει ανοικτός. Στο “μικροσκόπιο” , του εισαγγελέα, όπως όλα δείχνουν μπαίνουν και άλλα πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν καταγγελίες. Άλλωστε, την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας προκειμένου να καταθέσει τις καταγγελίες που έχει στη διάθεση του το Σωματείο για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος νέων ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται δεν έχουν  υποπέσει σε παραγραφή. Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που θα ερευνηθούν μετά τις καταγγελίες- σοκ στον χώρο του θεάτρου. Οι μαρτυρίες είναι και σε αυτή την περίπτωση που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης καθώς στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα  ασκούνται ποινικές διώξεις.