ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέραν των 10 καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κύπρο – Εξελίξεις αυτή την εβδομάδα

Πέραν των 10 καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κύπρο – Εξελίξεις αυτή την εβδομάδα

Δεν έχουν σταματημό οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών που εξετάζει το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα έχει ήδη παραδοθεί ένας φάκελος στην Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ξεπερνούν τις 10, ενώ αρμόδια πηγή μας ανάφερε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά πολύ τις επόμενες ημέρες, αφού η υπηρεσία δέχεται πολλά τηλεφωνήματα με απορίες από γυναίκες, οι οποίες ζητάνε πληροφορίες για το πως μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελία.

Οι εν λόγω καταγγελίες είναι υποθέσεις που ερευνώνται και αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από τις παραπονούμενες, κοντινά τους πρόσωπα, αλλά και τα άτομα που κατονομάζουν, με την υπηρεσία να βρίσκεται σε εντατικούς ρυθμούς ερευνών.

Η εβδομάδα αναμένεται να φέρει εξελίξεις στις υποθέσεις που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής και αφορούν κυρίως τον αθλητισμό και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από την Ολυμπιονίκη Άντρη Ελευθερίου, τέσσερις αθλήτριες στίβου, αλλά και καλαθοσφαιρίστρια. Όπως γνωρίζουμε ο φάκελος της καλαθοσφαιρίστριας έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νομική Υπηρεσία, ενώ εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να δοθεί και ο φάκελος των τεσσάρων αθλητριών στίβου. Ωστόσο, ο φάκελος με την πρώτη υπόθεση που έδωσε το έναυσμα των καταγγελιών στην Κύπρο, αυτός της Άντρης Ελευθερίου εναντίον αθλητικού παράγοντα φαίνεται να καθυστερεί.

Εκτός του αθλητισμού υπάρχουν και καταγγελίες για πολιτικό πρόσωπο αλλά και ανώτατο κληρικό, ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχεται και καταγγελία εναντίον γιατρού, υπόθεση που επίσης φαίνεται να χρονολογείται, με τον γιατρό να έχει καταδικαστεί στο παρελθόν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ενώπιον των ανακριτών να παρουσιαστεί ο πολιτικός που έχει κατονομαστεί, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερη καταγγελία εναντίον πολιτικού προσώπου.

Οι έρευνες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, με τις γυναίκες στην Κύπρο να ενθαρρύνονται και να προχωρούν σε καταγγελίες που έχουν συμβεί ακόμη και στο πολύ μακρινό παρελθόν.

Να σημειώσουμε ότι με βάσει νόμου τα αδικήματα στην Κύπρο δεν παραγράφονται όσα χρόνια και να έχουν περάσει, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top