Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: ''Σοφή η θέση του Προέδρου για αποκέντρωση εξουσιών''

Α. Νεοφύτου: ''Σοφή η θέση του Προέδρου για αποκέντρωση εξουσιών''

Για να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή, τα κατοχικά στρατεύματα, τις καταραμένες συνθήκες Εγγυήσεων του ’60, να πάρουμε πίσω εδάφη, τη Μόρφου μας, τα Βαρώσια και άλλες περιοχές, να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της επιστροφής στη γη που τους γέννησε, τους Κερυνειώτες, και μια δίκαιη διευθέτηση του περιουσιακού χρειάζεται να δώσουμε στους Τουρκοκύπριους την πολιτική ισότητα, στις περιορισμένες εξουσίες που θα παραμείνουν στην κεντρική Κυβέρνηση με βάση τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη σοφή, για αποκέντρωση εξουσιών.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, έπειτα από συναντήσεις που είχε με την Πρέσβειρα της Πορτογαλίας, Manuela Bairos, και τον Πρέσβη της Ισπανίας, Álvaro Castillo-Aguilar.
 
"Αυτά είναι τα θέλω μας, αυτή είναι η προτεραιότητα η εθνική και θα δώσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας να ξαναζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα", είπε ο κ. Νεοφύτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Ευχαρίστησε εξάλλου τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, αφού έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί διευθετήθηκε συνάντησή τους την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαρτίου στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

"Στέλνουμε με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Ότι μπορούμε να προσπερνούμε διαφορές που υπάρχουν κοιτάζοντας το εθνικό καλό και ιεραρχώντας σωστά τις εθνικές προτεραιότητες που δεν είναι άλλες από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος", είπε ο κ. Νεοφύτου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε εν κινήσει σχολικό λεωφορείο στη Λευκωσία - Σώοι όλοι οι μαθητές - Δείτε φωτογραφίες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έληξε η εκεχειρία - Ξεκίνησαν ξανά οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας

Μηδενικό ΦΠΑ στα κρέατα από σήμερα (1/12) - Ποια εξαιρούνται και πού κατεγράφη 1 ευρώ αύξηση

Συννεφιασμένο σκηνικό με ομίχλη - Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

«Blackout challenge» σε δημοτικό σχολείο - 8χρονη μαθήτρια στην Ελλάδα κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της



Φοιτητικά επιδόματα: Πότε αναμένεται να καταβληθούν - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Φοιτητικά επιδόματα: Πότε αναμένεται να καταβληθούν - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Σε αναμονή για την καταβολή των φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2022/2023 βρίσκονται οι δικαιούχοι φοιτητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top