ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζονται υποθέσεις κατά ιερωμένων εφόσον υπάρχουν επαρκή στοιχεία

Εξετάζονται υποθέσεις κατά ιερωμένων εφόσον υπάρχουν επαρκή στοιχεία

Η Εκκλησία έχει τις δικές της δικαστικές διαδικασίες, που ενεργοποιούνται εφόσον στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον μέλους της, ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκκλησιαστική πηγή σε σχέση με τις καταγγελίες γυναίκας ότι ιερωμένος, που κατείχε εκκλησιαστικό αξίωμα, είχε διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εναντίον της.
 

Η ίδια πηγή ανέφερε πως την περασμένη βδομάδα κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη στην Αρχιεπισκοπή για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`, ώστε αυτός να καταθέσει τι γνωρίζει για την υπόθεση αυτή. Σημείωσε ακόμη πως η γυναίκα αυτή είχε προβεί στην καταγγελία αυτή και πριν κάποια χρόνια στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ωστόσο δεν έκρινε την μαρτυρία της ως αξιόπιστη. Υπογράμμισε, παράλληλα, πως εφόσον υπάρχουν αξιόπιστες μαρτυρίες και επαρκή στοιχεία ο Αρχιεπίσκοπος «δεν χαρίζεται» ειδικά σε ό,τι αφορά τέτοιου είδους παραπτώματα.
 
Πρέπει να κατατεθούν τα στοιχεία και να δούμε το αποτέλεσμα αστυνομικής έρευνας. Όταν η αστυνομική έρευνα προχωρήσει και δείξει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες ώστε να στοιχειοθετείται μια υπόθεση, η Εκκλησία πάντοτε βλέπει τα θέματα αυτά που αφορούν μέλη της, ανέφερε η εκκλησιαστική πηγή.
 
Πρόσθεσε πως η Εκκλησία «έχει το δικό της δικαστήριο έχει Επιτροπή που ορίζεται από την Ιερά Σύνοδο που εξετάζει μαρτυρίες, έγγραφα, αποδεικτικά στοιχεία, υλικό κ.λπ».
 
Σημείωσε περαιτέρω πως «κάθε Μητρόπολη έχει το δικό της δικαστήριο για τους δικούς τους ιερωμένους. Η ποινή που μπορεί να επιβάλει ένας Δεσπότης από μόνος του φτάνει μέχρι έξι μήνες αργία. Δεν μπορεί να καθαιρέσει από μόνος του. Για να προβεί σε μεγαλύτερες ποινές δηλαδή επ’ αόριστο αργία, η καθαίρεση κ.ο.κ πρέπει ο Δεσπότης αυτός να φέρει το θέμα στη Σύνοδο για να το εξετάσει η αρμόδια Επιτροπή της Συνόδου, που αποτελείται από αρχιερείς αλλά και από κληρικούς-νομικούς», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top