Εξετάζονται υποθέσεις κατά ιερωμένων εφόσον υπάρχουν επαρκή στοιχεία

Εξετάζονται υποθέσεις κατά ιερωμένων εφόσον υπάρχουν επαρκή στοιχεία

Η Εκκλησία έχει τις δικές της δικαστικές διαδικασίες, που ενεργοποιούνται εφόσον στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον μέλους της, ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκκλησιαστική πηγή σε σχέση με τις καταγγελίες γυναίκας ότι ιερωμένος, που κατείχε εκκλησιαστικό αξίωμα, είχε διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εναντίον της. 

Η ίδια πηγή ανέφερε πως την περασμένη βδομάδα κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη στην Αρχιεπισκοπή για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`, ώστε αυτός να καταθέσει τι γνωρίζει για την υπόθεση αυτή. Σημείωσε ακόμη πως η γυναίκα αυτή είχε προβεί στην καταγγελία αυτή και πριν κάποια χρόνια στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ωστόσο δεν έκρινε την μαρτυρία της ως αξιόπιστη. Υπογράμμισε, παράλληλα, πως εφόσον υπάρχουν αξιόπιστες μαρτυρίες και επαρκή στοιχεία ο Αρχιεπίσκοπος «δεν χαρίζεται» ειδικά σε ό,τι αφορά τέτοιου είδους παραπτώματα.
 
Πρέπει να κατατεθούν τα στοιχεία και να δούμε το αποτέλεσμα αστυνομικής έρευνας. Όταν η αστυνομική έρευνα προχωρήσει και δείξει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες ώστε να στοιχειοθετείται μια υπόθεση, η Εκκλησία πάντοτε βλέπει τα θέματα αυτά που αφορούν μέλη της, ανέφερε η εκκλησιαστική πηγή.
 
Πρόσθεσε πως η Εκκλησία «έχει το δικό της δικαστήριο έχει Επιτροπή που ορίζεται από την Ιερά Σύνοδο που εξετάζει μαρτυρίες, έγγραφα, αποδεικτικά στοιχεία, υλικό κ.λπ».
 
Σημείωσε περαιτέρω πως «κάθε Μητρόπολη έχει το δικό της δικαστήριο για τους δικούς τους ιερωμένους. Η ποινή που μπορεί να επιβάλει ένας Δεσπότης από μόνος του φτάνει μέχρι έξι μήνες αργία. Δεν μπορεί να καθαιρέσει από μόνος του. Για να προβεί σε μεγαλύτερες ποινές δηλαδή επ’ αόριστο αργία, η καθαίρεση κ.ο.κ πρέπει ο Δεσπότης αυτός να φέρει το θέμα στη Σύνοδο για να το εξετάσει η αρμόδια Επιτροπή της Συνόδου, που αποτελείται από αρχιερείς αλλά και από κληρικούς-νομικούς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE