ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Καυτή πατάτα' το καμπανάκι της Λεμεσού - Σενάριο για 1 sms -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Καυτή πατάτα' το καμπανάκι της Λεμεσού - Σενάριο για 1 sms -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είναι κοινό μυστικό πως η κακή επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού έχει επιφέρει έντονο προβληματισμό στις τάξεις τόσο της επιστημονικής/συμβουλευτικής ομάδας, όσο και στο ίδιο το Υπουργείο Υγείας.

Η έξαρση που παρατηρείται αλλά και οι χτυπητές διαφορές στους επιδημιολογικούς δείκτες έχουν κρούσει εδώ και ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου με το ζήτημα που προκύπτει να τοποθετείται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων.

Τα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα δε φαίνεται να είναι σενάριο το οποίο κερδίζει έδαφος, αφού τόσο η προηγούμενη προσπάθεια (σε Λεμεσό και Πάφο) που έγινε δε φάνηκε να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσο και μια τέτοια απόφαση -ιδιαίτερα εν μέσω χαλαρώσεων- δε θα ήταν εύκολο να πλασαριστεί.

Σύμφωνα με πηγές του ThemaOnline από το Υπουργείο Υγείας, ένα από τα πιθανά μέτρα που τέθηκε επί τάπητος αφορά τη μείωση των SMS για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις (στο 8998) από 2 σε 1. Φυσικά το σενάριο αυτό μοιάζει απομακρυσμένο ενώ ακόμη και η εφαρμογή του δεν αναμένεται να είναι εύκολη. 

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων λοιπόν με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα, αφού όπως απορρέει και από επίσημα χείλη η κατάσταση πλέον χρήζει διαφορετικού και επιλεκτικού χειρισμού πριν επέλθει το πισωγύρισμα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE