ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση καταχράται την υπευθυνότητα και την υπομονή των πολιτών»

ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση καταχράται την υπευθυνότητα και την υπομονή των πολιτών»

«Η κυβέρνηση καταχράται την υπευθυνότητα και την υπομονή των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων», αναφέρεις σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Υγείας.

«Τα νέα μέτρα δεν βασίζονται στις επιστημονικές υποδείξεις αλλά σε πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.», συνεχίζει στην ανακοίνωση.

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνηση για «δυσανάλογους και παρατεταμένους περιορισμούς στα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, σε μέτρα που δεν συμβάλλουν στην αναχαίτιση της πανδημίας παρά μόνο εξουθενώνουν τις αντοχές των πολιτών».

Τέλος το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να ενεργήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στο θέμα του εμβολιασμού γιατί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς».

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Για ένα χρόνο τώρα, η κυπριακή κοινωνία έδειξε τεράστια υπευθυνότητα προς τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα ενάντια στην πανδημία. Έδειξε υπομονή ακόμα και προς τα δυσανάλογα, πρόχειρα και αντιφατικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε διάφορες περιπτώσεις. Κατά τον ίδιο τρόπο και το ΑΚΕΛ, παρά τις επιμέρους διαφωνίες και ενστάσεις του, στήριξε την προσπάθεια και κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα, γιατί ακριβώς ιεραρχούμε την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία πάνω από όλα.


Είναι όμως φανερό, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, ότι η κυβέρνηση καταχράται την υπευθυνότητα και την υπομονή των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων. Τα νέα μέτρα δεν βασίζονται στις επιστημονικές υποδείξεις αλλά σε πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Οι όποιοι περιορισμοί σε δικαιώματα και ελευθερίες επιτρέπονται, σε τέτοιες συνθήκες, μόνο όταν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα και η αναλογικότητά τους.  Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εντούτοις, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ επιμένει σε δυσανάλογους και παρατεταμένους περιορισμούς στα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, σε μέτρα που δεν συμβάλλουν στην αναχαίτιση της πανδημίας παρά μόνο εξουθενώνουν τις αντοχές των πολιτών. Η συνεχιζόμενη καθολική απαγόρευση των διαδηλώσεων, παρά τις υποδείξεις της επιστημονικής ομάδας, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα.


Το ΑΚΕΛ είχε καλέσει εξαρχής την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις εξουσίες που έχει για έκδοση διαταγμάτων με φειδώ και με προσήλωση στην αρχή της αναλογικότητας, κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει. Ξεκαθαρίζουμε προς την κυβέρνηση ότι ήδη μελετούμε τρόπους θεσμικού ελέγχου που να θέτουν φραγμό  στις υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με ορισμένα από τα διατάγματα για την πανδημία. Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να ενεργήσει αποφασιστικά στο μεγάλο ζήτημα των εμβολιασμών, οι οποίοι προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Παρά τις δεδομένες δεσμεύσεις που υπάρχουν έναντι της ΕΕ, έχουμε κάθε δικαίωμα ως χώρα να απευθυνθούμε σε άλλες πηγές και να ζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του κυπριακού λαού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top