ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πώς αλλάζουν τα δεδομένα μετά τους υψηλούς αριθμούς – Τι θα γίνει με ‘κέρφιου’ και SMS στα μέσα Μαρτίου

ΔΡ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πώς αλλάζουν τα δεδομένα μετά τους υψηλούς αριθμούς – Τι θα γίνει με ‘κέρφιου’ και SMS στα μέσα Μαρτίου

Ιδιαίτερα υψηλούς χαρακτηρίζει τους αριθμούς των κρουσμάτων των δυο τελευταίων ημερών (26&27/02), ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή μοριακής ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας, με σκοπό την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί μας.

Το γεγονός πως τα κρούσματα ξεπέρασαν – ξανά- τα 200 είναι ανησυχητικό, ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το ότι έγιναν και πολλές εξετάσεις, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δρ. Καραγιάννη. Την ίδια ώρα μας ανέφερε πως είναι κάτι που το είχαν προβλέψει μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αυξημένης μεταδοτικότητάς του ιού στην κοινότητα της Λεμεσού, ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε πως είναι κάτι που προβληματίζει το Υπουργείο: «Η κατάσταση πρέπει να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο γιατί αν συνεχίσει έτσι θα έχουμε πρόβλημα σε λίγο καιρό».

Παράλληλα ρωτήσαμε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας αν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι στην προγραμματισμένη ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης που προορίζεται για τις 16 Μαρτίου: «Αν ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά και φτάσουμε σε αριθμούς που είχαμε τον Δεκέμβριο, τότε σίγουρα θα επαναξιολογηθεί  το πλάνο χαλαρώσεων».

Σε ό,τι αφορά την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά το άνοιγμα της εστίασης, ο καθηγητής δήλωσε στην ιστοσελίδα μας πως είναι κάτι που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, ενώ τα σενάρια είναι πολλά.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε θα υπάρξει σίγουρα κάποια αλλαγή (πιθανόν να γίνεται στις 22:00 ή στις 23:00), ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και τα SMS, δεδομένου ότι θα έχουμε μια καλή εικόνα την συγκεκριμένη περίοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top