Πληθαίνουν οι καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση στην Κύπρο με τον αριθμό να ανέρχεται στις 16 συνολικά υποθέσεις."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Στοιβάζονται οι φάκελοι σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην Κύπρο – Σοκαριστικές καταγγελίες στα χέρια της Αστυνομίας

02.03.2021
09:44
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Το ειδικό κλιμάκιο που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για αυτές τις υποθέσεις συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες με σκοπό να ολοκληρωθούν οι φάκελοι και με τη σειρά τους να οδηγηθούν στην Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου από τις 16 υποθέσεις έχουν καταχωρηθεί οι 7 στο Δικαστήριο. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι επτά υποθέσεις αφορούν τις τέσσερις καταγγελίες αθλητριών του στίβου εναντίον προπονητή, οι οποίες καταχωρήθηκαν ξεχωριστά. Οι υπόλοιπες υποθέσεις σχετίζονται με τις καταγγελίες εναντίον γιατρού, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε γυναίκες ασθενείς του, ενώ οι άλλες δύο αφορούν καταγγελίες γυναικών που υπέστησαν σεξουαλική επίθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζουν οι καταθέσεις και οι έρευνες για την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου, η οποία ήταν και η πρώτη γυναίκα που προχώρησε σε καταγγελία εναντίον αθλητικού στελέχους, όπως και για τις υποθέσεις που αφορούν παρενόχληση από πολιτικό, βιασμό από Μητροπολίτη αλλά και σεξουαλική παρενόχληση σε δύο ανήλικα αγόρια από μοναχό. Η τελευταία υπόθεση έχει καταγγελθεί προ δεκαημέρου και το ένα από τα δύο αγόρια που σήμερα βρίσκεται στην ηλικία των 27 ετών ανάφερε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τα όσα βίωνε επί σειρά ετών κατά τη διάρκεια εξομολόγησης από Κύπριο μοναχό, ο οποίος διαμένει σε μοναστήρι στην Ελλάδα. 

Την ίδια ώρα οι Αρχές αναφέρουν ότι αναμένετε να υπάρξουν κι άλλες καταγγελίες στην Αστυνομία, αφού γυναίκες καλούν θέλοντας να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πως μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελία.