Αναστασιάδης - Πηλείδου: Συζήτησαν το θέμα μετακίνησης εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών

Αναστασιάδης - Πηλείδου: Συζήτησαν το θέμα μετακίνησης εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για το θέμα μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών

Δηλώσεις της Υπουργού Ενέργειας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης για το θέμα μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών.

Μετά τη σύσκεψη, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου είπε ότι «σήμερα είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όσον αφορά τα θέματα μετακίνησης των εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό.

Επιβεβαιώθηκε ότι είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος με τον σχεδιασμό που γίνεται και υλοποιείται και επιβεβαιώθηκαν όλες οι πτυχές ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι προχωρούμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

‘Ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική η συνάντηση και ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την πολύ μελετημένη και επαγγελματική προσέγγιση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με τον σχεδιασμό».

Όσον αφορά το θέμα της εκφόρτωσης του υγραερίου, που είναι και το θέμα που εκκρεμεί, αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, αποφάσεις που θα επιβεβαιώνουν και αυτά που είχαν συζητηθεί στο παρελθόν, ενώ για το θέμα του υγρού καυσίμου προχωρούν πλέον οι σχεδιασμοί με την αποψίλωση των εγκαταστάσεων και είμαστε σχεδόν στο τέλος. Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Λάρνακας μπορούν να το διαπιστώσουν αυτό».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της η κα Πηλείδου είπε ότι «για το θέμα των ασφαλτικών παραμένει μόνο μια εταιρεία στην ΚΕΤΑΠ που έχει συμφωνήσει και ειδοποιηθεί ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου φέτος θα πρέπει να αποχωρήσει.

Επομένως, κλείνουν όλα τα κεφάλαια και θεωρώ ότι με την τελική απόφαση για το θέμα του σημείου εκφόρτωσης του υγραερίου θα είμαστε, πλέον, σε θέση να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα και με τις κατασκευαστικές εργασίες που αφορούν εκείνο το κομμάτι».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE