Τμ. Μετεωρολογίας: Πότε υποχωρεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Το σκηνικό του καιρού

Τμ. Μετεωρολογίας: Πότε υποχωρεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Το σκηνικό του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται την Πέμπτη το απόγευμα και το βράδυ. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, μέχρι και την Πέμπτη το απόγευμα. Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή από την Παρασκευή.


Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αρχικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μέσες νεφώσεις. Νωρίς το πρωί πιθανό να υπάρχει τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, στα υπήνεμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Παροδικά, στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά στα παράλια, κατά διαστήματα, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και στα υπήνεμα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αργά το απόγευμα και τη νύκτα αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύκτα αναμένεται χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ τοπικά στα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE