ΚΟΣΜΟΣ

«Πολύ ανησυχητική» η βία σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής, δηλώνει ο Μπάιντεν

«Πολύ ανησυχητική» η βία σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής, δηλώνει ο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως η βία κατά των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής είναι «πολύ ανησυχητική», στον απόηχο της τριπλής επίθεσης που εξαπέλυσε ένας ένοπλος, σκοτώνοντας 8 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 6 γυναίκες ασιατικής καταγωγής, στην Ατλάντα, στη Γεωργία.


«Γνωρίζω ότι οι Αμερικανοί ασιατικής καταγωγής ανησυχούν πολύ, διότι, όπως γνωρίζετε, μιλώ για τη βία σε βάρος των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής εδώ και μήνες», είπε. «Πιστεύω ότι είναι πολύ, πολύ ανησυχητική», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως το κίνητρο της επίθεσης «δεν έχει καθοριστεί». 

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ύποπτος της τριπλής ένοπλης επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους χθες σε ασιατικά ινστιτούτα μασάζ στην περιοχή της Ατλάντας, επιβεβαίωσε ότι οι επιθέσεις του δεν ήταν «ρατσιστικές», έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Ο 21χρονος Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ «παραδέχεται πως έδρασε χωρίς ρατσιστικό κίνητρο», δήλωσε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας πως ο νεαρός άνδρας «ανέλαβε την ευθύνη» του για αυτές τις επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μεταξύ άλλων έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Ο Ρόμπερτ Λονγκ είπε, επίσης, στην αστυνομία ότι ενδέχεται να πάσχει από «σεξουαλικό εθισμό».

«Υπονόησε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, πιθανό σεξουαλικό εθισμό και ότι μπορεί να σύχναζε σε πολλά από αυτά τα μέρη στο παρελθόν», εξήγησαν οι τοπικές αρχές.

Η τριπλή αυτή φονική επίθεση διαπράχθηκε σε ένα πλαίσιο έντονης ανησυχίας στους κόλπους του αμερικανικού πληθυσμού ασιατικής καταγωγής, που καταγγέλλει την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top