ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 20/3

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 20/3

Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες, μεταξύ αυτών το πλάνο των εμβολιασμών μετά και την άρση της αναστολής για το εμβόλιο AstraZeneca, τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται, η εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους γονείς μαθητών Μέσης με αφορμή την παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, η εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό και η συζήτηση στη Βουλή ενόψει της άτυπης πενταμερούς της Γενεύης.


Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ: Δεν μπορούν να κρύψουν τις διαφωνίες τους» και αναφέρεται στη συζήτηση χθες στην Ολομέλεια και στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Αλλού γράφει πως απομακρύνονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να τερματιστούν οι μεθοδεύσεις της Άγκυρας στην Αμμόχωστο. Επίσης η «Α» αναφέρει ότι πάνε Προεδρικό τη Δευτέρα οι γονείς μαθητών Μέσης, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση στο κλείσιμο των Γυμνασίων.
 
«Προσέγγιση Τουρκίας-ΕΕ με προϋπόθεση δεσμεύσεων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης», που γράφει πως Λευκωσία και Αθήνα δεν ευνοούν μετωπική σύγκρουση με Άγκυρα σε αυτή τη συγκυρία. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως την περίοδο 1-18/3 από τους 11 θανάτους από κορωνοϊό  οι 9 καταγράφηκαν στη Λεμεσό και αναφέρεται επίσης στους εμβολιασμούς. Ο «Π» αλλού γράφει ότι οι πρώτες τέσσερις κάμερες θα λειτουργήσουν πιλοτικά στη Λευκωσία τον ερχόμενο Μάιο.
 
Κάτω από τον τίτλο «Έκρηξη οργής για τα Γυμνάσια» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς θα πάνε στο Προεδρικό και μιλούν για δυσμενή διάκριση. Αλλού αναφέρει ότι έγιναν άλλες 2 καταγγελίες για παρενόχληση από ιερωμένο και ότι σε άλλη περίπτωση ηθοποιός βάλλει κατά του ΘΟΚ ότι ήταν απών στις καταγγελίες του. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι παραμένουν τα διαδικαστικά για το θέμα των 22 ΠΕΠ στη λίστα του Ελεγκτή και αποφασίζει την Τετάρτη η Βουλή για δημοσιοποίηση.
 
«Πειραματισμοί και παλινδρομήσεις εμβαθύνουν τη διχοτόμηση» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που προβάλλει τις τοποθετήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ στη συζήτηση χθες στη Βουλή για το Κυπριακό. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ανοίγει σήμερα η πύλη για εμβολιασμούς άνω των 66 ετών. Η «Χ» σε άλλο της θέμα προβάλλει την πορεία κατά του ρατσισμού την Κυριακή.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εμβολιασμοί: Πρόσω Ολοταχώς» και γράφει για το εθνικό πλάνο εμβολιασμών και τις διαδικασίες όπως ανακοινώθηκαν χθες σε διάσκεψη Τύπου. Αλλού, με τη δημοσίευση και φωτογραφία, αναφέρεται στον εμβολιασμό του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με εμβόλιο της AstraZeneca. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κατασκευή του πρώτου αρχαιολογικού χώρου κάτω από το νερό στην περιοχή της Αμαθούντας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE