ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωβαρόμετρο: Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τη συνεργασία των χωρών μελών στην πολιτική προστασία

Ευρωβαρόμετρο: Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τη συνεργασία των χωρών μελών στην πολιτική προστασία

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί ότι οι δράσεις πολιτικής προστασίας πρέπει να συντονίζονται σε κοινοτικό επίπεδο. Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ακόμη ότι οι χώρες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζητούν βοήθεια από άλλες χώρες μέλη όταν εκδηλώνεται μια καταστροφή.

Οπως αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, σχεδόν εννέα στους δέκα (88 %) πολίτες της ΕΕ τάσσονται υπέρ μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής για την πολιτική προστασία λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα πολλών καταστροφών.

Περίπου ο ίδιος αριθμός (87%) υποστηρίζει την παροχή βοήθειας από την Ενωση σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έχει πληγεί από καταστροφή. Η συντριπτική πλειοψηφία (90%) δηλώνει επίσης ότι σε περίπτωση καταστροφής στη χώρα τους θα προσδοκούσε βοήθεια από άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ¨οι Ευρωπαίοι πολίτες συμφωνούν ότι η συντονισμένη δράση της ΕΕ για την αντιμετώπιση καταστροφών είναι αποτελεσματικότερη από τις δράσεις που αναλαμβάνονται από μεμονωμένες χώρες.

Η πολιτική προστασία αφορά την αρωγή και την προστασία των πολιτών σε περίπτωση καταστροφών. Οι συνέπειες μιας καταστροφής συχνά επηρεάζουν πολλές χώρες ταυτόχρονα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την περαιτέρω ανάπτυξη της πρόληψης και της ετοιμότητας».

Μόνο το 37% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι οι χώρες διαθέτουν επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών, ενώ το 80% δηλώνει ότι η συντονισμένη δράση της ΕΕ θα είναι αποτελεσματικότερη από τις δράσεις που αναλαμβάνονται από μεμονωμένες χώρες.

Σημειώνεται πάντως πως υπάρχει διάχυτη ανησυχία (77%) μεταξύ των πολιτών της ΕΕ σχετικά με τις δυνητικές οικονομικές επιπτώσεις των ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών στις χώρες τους.

Το επίπεδο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τους κινδύνους καταστροφών είναι χαμηλό: μόνο το 55% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι ενήμεροι γι΄ αυτούς τους κινδύνους στην περιοχή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top