ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Τίποτε δεν μπορεί να ακυρώσει τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Πρόεδρος: Τίποτε δεν μπορεί να ακυρώσει τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Τα αμοιβαία συλλογικά οφέλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας από οποιαδήποτε άλλα εθνικά οφέλη, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για την 70η επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πραγματοποιήθηκε στο Γκντασκ της Πολωνίας.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αποτελέσματα του πολέμου λειτούργησαν ως καταλύτης για ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή ενότητα, με τις Κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίζουν το αίτημα της κοινωνίας για αποφυγή πολέμων και για οικονομική ασφάλεια.

«Χωρίς αμφιβολία, παρά τη σωρεία προκλήσεων που η ΕΕ και η Ευρώπη γενικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, τίποτε δεν μπορεί να ακυρώσει τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στο δεύτερο μέρος του 20ου αιώνα, ένας αιώνας που σηματοδοτήθηκε από δύο παγκοσμίους πολέμους» και μια μεταπολεμική περίοδο διαχωρισμού, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την πολυμορφία της σύγχρονης Ευρώπης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top