ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντισυνταγματικός εκ πρώτης ο νόμος για τα ωράρια καταστημάτων τις Κυριακές

Αντισυνταγματικός εκ πρώτης ο νόμος για τα ωράρια καταστημάτων τις Κυριακές

Αντισυνταγματική φαίνεται εκ πρώτης η νομοθεσία για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του TothemaWeb Radio Tv.

Από το πρωί  η Υπουργός Εργασίας, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα  Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για την αντισυνταγματικότητα, ή όχι της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Η κυρία Αιμιλιανίδου έκρινε ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία μας παίρνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, όταν η ανεργία, ήταν στο 3,8% και όχι στο 16%, όπως είναι σήμερα και τα εισοδήματα των καταναλωτών, ήταν πολύ πιο υψηλά.

Η Υπουργός, έκρινε ότι δημιουργείται ανισότητα μεταξύ των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα το μέτρο λειτουργεί εις βάρος και των καταναλωτών, αφού περιορίζονται οι επιλογές τους στην αγορά, καθώς θα αγοράζουν βασικά αγαθά σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.

Την ίδια ώρα η Ζέτα Αιμιλιανίδου απηύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες να μην προβούν σε απολύσεις προσωπικού, προτού ολοκληρωθεί η μελέτη για τη νομοθεσία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με βάση τις εξουσίες του που πηγάζουν από το Σύνταγμα να μην αναπέμψει τη νομοθεσία, αλλά να σταλεί απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος, θα πρέπει πρώτα να δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας», εξήγησε η Υπουργός.

Τέλος, υπέδειξε ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος για να υποβοηθηθούν οι μικρομεσαίοι, αφού στις 15 Μαϊου η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει 3 νέα σχέδια για καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και επιδότηση μέχρι και 50% του μισθολογικού κόστους για προσλήψεις σε επιχειρήσεις που εργοδοτούν πάνω από 4 άτομα.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top